Δ. Δαρούσης: Λαμβάνουν αποφάσεις που μας δυσκολεύουν τη ζωή

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 24 Ιανουαρίου, 2022 12:47

Δ. Δαρούσης: Λαμβάνουν αποφάσεις που μας δυσκολεύουν τη ζωή

Ξεσηκώνονται για μία ακόμη φορά οι κάτοικοι του Τυχερού και του Προβατώνα οργανώνοντας κινητοποίηση την Τετάρτη το πρωί, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα στην απρόσκοπτη περίθαλψη υγείας. Στην επικρατούσα κατάσταση, που “έχει φέρει σε αδιέξοδο τους κατοίκους” όπως υποστηρίζουν, το Υπουργείο Υγείας στέλνει γιατρό μόνο τρεις φορές το μήνα στο Περιφερειακό Ιατρείο Τυχερού και μία φορά το μήνα στο Ιατρείο Προβατώνα. Για το θέμα μίλησε στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Τυχερού του Δήμου Σουφλίου Δημήτρης Δαρούσης.

Ο κ. Δαρούσης, ως μέλος και της Επιτροπής Φορέων Τυχερού, περιέγραψε αναλυτικά το πρόβλημα που έχει προκύψει και απασχολεί την τοπική κοινωνία στο Τυχερό, τον Προβατώνα και τα γύρω χωριά. “Αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις δεν γνωρίζουν την περιοχή και μας δυσκολεύουν τη ζωή“, είπε, ενώ υποστήριξε πως το αίτημα των κατοίκων είναι λογικό, για ενδυνάμωση του Ιατρείου τους, αφού παρόμοιο παράδειγμα υπάρχει και σε άλλα σημεία της Ελλάδας, όπως στην περιοχή της Πάτρας, με τα ίδια πληθυσμιακά δεδομένα και με λιγότερη απόσταση από το πλησιέστερο κέντρο υγείας. “Και λίγα ζητάμε“, τόνισε, “όχι μόνο να έρχεται γιατρός περισσότερες φορές, αλλά το ιατρείο του Τυχερού να γίνει Πολυδύναμο, όπως των Φερών“.


Μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Τυχερού δήλωσε πως “Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα σε όλους ότι δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση. Οφείλουν να βρουν λύσεις. Θέλουμε να επιστρέψει η κανονικότητα στην περιοχή και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί να το επιτύχουμε αυτό. Θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η περιοχή μας έχει ανάγκες“. Με την αποψίλωση των υπηρεσιών και τα διάφορα προβλήματα που δημιουργούν οι διοικούντες, ο. κ. Δαρούσης εστίασε επίσης και στο θέμα της μετανάστευσης των νέων, που νιώθουν να μην έχουν προοπτικές αξιοπρεπούς διαβίωσης. Δήλωσε, τέλος, και την υποστήριξή του στους κατοίκους του βορείου Έβρου για τις δομές στο Φυλάκιο, υπογραμμίζοντας πως είναι ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους, χαρακτηρίζοντας “έγκλημα αυτό που πάει να γίνει“.

Το Δελτίο Τύπου Επιτροπής Φορέων Τυχερού

Η τακτική του Υπουργείου Υγείας, η όποια δυστυχώς έχει παγιωθεί, να στέλνει δηλαδή γιατρό μόνο 3 φορές το μήνα στο Περιφερειακό Ιατρείο Τυχερού και 1 φορά το μήνα στο Ιατρείο Προβατώνα, έχει φέρει σε αδιέξοδο τους κατοίκους.
Στην σύσκεψη της Επιτροπής Φορέων Τυχερού εξετάσθηκαν όλα τα δεδομένα των τριών τελευταίων μηνών.
Το γεγονός ότι, πάρα τις συνεχείς οχλήσεις τηλεφωνικά αλλά εγγράφως στις 1/12/2021, δεν παίρνουμε καμία απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι.
Για τους λόγους αυτούς αποφασίστηκε να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου και ώρα 11 το πρωί μπροστά στο Ιατρείο Τυχερού.
Καλούμε τους κατοίκους, τους φορείς, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου και των Τοπικών Συμβουλίων των οικισμών αλλά και τους υγειονομικούς της περιοχής να συμμετάσχουν μαζικά στην συγκέντρωση, ώστε να στείλουμε ένα βροντερό μήνυμα σε όλους αυτούς που παίζουν με την υγεία των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού.
Οι συμμετέχοντες στην συγκέντρωση θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα κατά του covid19 και να φορούν μάσκα.

Ακούστε αναλυτικά

>> Μέσω Facebook

>> Μέσω YouTube


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 24 Ιανουαρίου, 2022 12:47

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV