Ερώτηση Λασκαράκη για «καθαρές και υγιείς σχέσεις του Δήμου με τα μαζικά μέσα ενημέρωσης»

Συντάκτης Νewsroom 23 Δεκεμβρίου, 2011 13:00

Ερώτηση Λασκαράκη για «καθαρές και υγιείς σχέσεις του Δήμου με τα μαζικά μέσα ενημέρωσης»


Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Λασκαράκης κατέθεσε στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την παρακάτω πρόταση για «καθαρές και υγιείς σχέσεις του Δήμου με τα μαζικά μέσα ενημέρωσης», η οποία όμως δεν τέθηκε σε ψηφοφορία από τον Πρόεδρο, μετά από παρέμβαση του κ. Λαμπάκη, ο οποίος στην ουσία προεδρεύει στο δημοτικό συμβούλιο.



Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ  ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

 

  1. Η σχέση του Δήμου με τα μέσα ενημέρωσης πρέπει να είναι καθαρή και διαφανής, χωρίς να εμπλέκεται η δημοτική πολιτική στις επιχειρηματικές δραστηριότητες των ιδιοκτητών και με διαφάνεια στο καθεστώς της παράλληλης απασχόλησης υπαλλήλων Νομικών Προσώπων του Δήμου και σε  ΜΜΕ.
  2. Τα ΜΜΕ πρέπει να διατηρούν την αυτονομία τους και να εκτελούν το ρόλο τους, ο οποίος είναι η ενημέρωση του πολίτη, ο έλεγχος της εξουσίας και η ανάδειξη των προβλημάτων του Δήμου. Η λειτουργία τους εγγυάται την επώνυμη πολυφωνία και τη διαφάνεια, άρα και τη Δημοκρατία. Ο ρόλος αυτός των ΜΜΕ δε «νοθεύεται» με αδιαφανείς επιχορηγήσεις τους εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Αντίστοιχα ο Δήμος δεν ανέχεται εκβιασμούς και απειλές από ΜΜΕ, διότι εφ’ όσον λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου, δεν έχει καμία υποχρέωση σε κανέναν, επομένως δεν φοβάται κανέναν.

Απαιτείται μια επωφελής συνεργασία του Δήμου και των Νομικών προσώπων του, με τα τοπικά ΜΜΕ, χωρίς επιλεκτικές προτιμήσεις και χωρείς αποκλεισμούς, ώστε να συμβάλλουν στο συνεχή διάλογο του Δήμου με τους πολίτες, με μηνύματα που θα τους καλούν να συμμετέχουν και να υλοποιούν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Η όποια οικονομική σχέση μαζί τους για προσφορά νόμιμων υπηρεσιών, θα πρέπει να είναι διαφανής, μέσα στα πλαίσια των πραγματικών αναγκών του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του και με βάση τα εγκεκριμένα τιμολόγια των ΜΜΕ, για τις αντίστοιχες υπηρεσίες.

 


Συντάκτης Νewsroom 23 Δεκεμβρίου, 2011 13:00

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV