Σ. Δέδογλου: Απαράδεκτη κατάσταση η μεταφορά ασθενή με βαν – Απαξιώνεται ο ρόλος των περιφερειακών ιατρείων

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 18 Νοεμβρίου, 2021 17:34

Σ. Δέδογλου: Απαράδεκτη κατάσταση η μεταφορά ασθενή με βαν – Απαξιώνεται ο ρόλος των περιφερειακών ιατρείων

Για την καταγγελία που έλαβε χώρα σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης και μιλά για την μεταφορά ασθενή με κορονοϊό με βαν ιδιωτικής εταιρίας εξέδωσε ανακοίνωση το ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έβρου

Σύμφωνα με την καταγγελία, η διακομιδή του ασθενούς με κορονοϊό από το νοσοκομείο προς το σπίτι του έγινε με απλό βαν ιδιωτικής εταιρίας το οποίο πέρα από ότι δεν περιείχε τον κατάλληλο εξοπλισμό για μεταφορά ασθενών, ο οδηγός του δεν είχε την αρμοδιότητα ούτε να παρέχει την παραμικρή βοήθεια καθώς δεν είχε ούτε την εκπαίδευση αλλά ούτε και τον βασικό εξοπλισμό για την μεταφορά ασθενή.

Για το θέμα μίλησε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Εντός τόπου και χρόνου” ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έβρου Σπύρος Δέδογλου.


Ο κ. Δέδογλου μιλώντας για το περιστατικό μίλησε για απαράδεκτη κατάσταση και έλλειψη σεβασμού προς τον ασθενή που ήδη βιώνει τον φόβο και τις συνέπειες που έχει η μάχη με τον κορονοιό. Όπως ανέφερε το συγκεκριμένο άνθρωπο τον μετέφεραν με βαν ιδιωτικής εταιρείας έξω από το σπίτι του εκεί όπου τον περίμενε η γυναίκα του, και η ίδια νοσούσα με κορονοιό ενώ ο οδηγός δεν είχε την δυνατότητα να βοηθήσει έλλειψη αρμοδιότητας και εξοπλισμού. Ο κ. Δέδογλου το ανέφερε ότι οι ίδιοι έψαξαν το ζήτημα της καταγγελίας και συμπέραναν ότι οι ευθύνες επιρρίπτονται από τον ένα φορέα στον άλλον, κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη και κανένας δεν ζήτησε συγνώμη για αυτό το περιστατικό.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ελλάδος με τον οποίο επικοινώνησε το ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως τα οχήματα αυτά δεν ανήκουν στον στόλο του ΕΚΑΒ. “Το νοσοκομείο για μεταφορά ασθενή στην οικία του καλεί το ΕΚΑΒ, αν ο ασθενής μπορεί να περπατήσει μπορεί να στείλουν το βαν ιδιωτικής εταιρείας το οποίο λένε πως είναι σύμβαση της Πολιτικής Προστασίας. Νοσοκομείο, ΕΚΑΒ, Πολιτική Προστασία, κανείς δεν έχει ευθύνη για το συγκεκριμένο περιστατικό” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δέδογλου ενώ πρόσθεσε πως ο συγκεκριμένος ασθενής ήταν εξαντλημένος σε σημείο που δεν μπορούσε να περπατήσει, έπεσε έξω από την οικία του μη μπορώντας και ο οδηγός να τον βοηθήσει, και η γυναίκα του τον μετέφερε στην οικία του ενώ μάλιστα ο ασθενής νοσηλεύεται ξανά στο νοσοκομείο σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Δέδογλου.

Επιπρόσθετα ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου μίλησε για το κομμάτι της υγείας στον νομό με την απόφαση κλεισίματος των περιφερειακών ιατρείων τα οποία απαξιώνονται λέγοντας ότι είναι μόνο για συνταγογράφηση, με τελικό σκοπό το κλείσιμό τους όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Ακόμη προσέθεσε πως όπως τους μεταφέρθηκε και από την περιοδεία που πραγματοποίησαν, το νοσοκομείο του Διδυμοτείχου δεν χρειάζεται τους γιατρούς των περιφερειακών ιατρείων, καθώς τους είναι απαραίτητοι ειδικευμένοι γιατροί με ειδική εμπειρία ενώ οι ίδιοι είναι γιατροί εξωτερικών ιατρείων, ενώ συν τοις άλλοις με την αποψίλωση των περιφερειακών ιατρείων επιβαρύνονται και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής τα οποία δεν έχουν το απαραίτητο προσωπικό. Παράλληλα ο ίδιος ανέφερε ένα περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα στο Τυχερό, όπως του μεταφέρθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κώστα Βενετίδη που επισκέφθηκε το ιατρείο που λειτουργούσε για μία ημέρα, πως μια ηλικιωμένη έπεσε πριν φτάσει στο περιφερειακό ιατρείο και ευτυχώς υπήρχε ο γιατρός και παρενέβη αμέσως στο περιστατικό προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες. Σε άλλη περίπτωση καταγγέλθηκε από μία φαρμακοποιό στο Τυχερό πως η ίδια αναγκάστηκε να ράψει το πληγή παιδιού που έπεσε και έσκισε το χέρι του, είπε ο κ. Δεδόγλου επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την αποψίλωση υπηρεσιών και το “ζοφερό μέλλον για τον Έβρο”.

Από τον Άννα στον Καϊάφα και από τον διοικητή του ΠΓΝΑ στον διευθυντή του ΕΚΑΒ και  σε κάποιο σημείο η πολιτική προστασία – Κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τη μεταφορά ασθενή με COVID 19 σε ΒΑΝ ιδιωτική εταιρείας

Ο Νεοφιλελευθερισμός σε παραλογισμό

Η καταγγελία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τον ραδιοφωνικό σταθμό status 94,2 συγκλονίζει.

Μαθαίνουμε ότι έγινε διακομιδή ασθενούς με COVID -19 στην Αλεξανδρούπολη με ΒΑΝ ιδιωτικής εταιρείας από το νοσοκομείο στο σπίτι του. Χωρίς την απαραίτητη φροντίδα.

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι πολλά και δεν απαντήθηκαν ούτε από τον διοικητή του νοσοκομείου κ Βαγγέλη Ρούφο, ο οποίος σε συνέντευξη του στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό που έκανε την αποκάλυψη, έριξε την ευθύνη στο ΕΚΑΒ.

Στον ίδιο σταθμό ο δημοσιογράφος κ. Αποστολίδης  κάλεσε τον διευθυντή του ΕΚΑΒ  κ. Χ. Λώτη ό οποίος είπε ότι η σύμβαση είναι με την Πολιτική Προστασία κι αυτός δεν φέρει ευθύνη.

Από τον  ‘Άννα στον Καϊάφα και από τον διοικητή του ΠΓΝΑ στον διευθυντή του ΕΚΑΒ και κάπου η πολιτική προστασία. Ο Νεοφιλελευθερισμός σε παραλογισμό  

Ένα δημόσιο σύστημα υγείας που καλύπτει με ποιότητα όλες τις ανάγκες των ασθενών είναι περιττή πολυτέλεια για τους “άριστους” του Κυριάκου Μητσοτάκη! Η νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία τους κάνει να βλέπουν τις ελλείψεις, που οι ίδιοι δημιουργούν, ως ευκαιρία για ιδιωτικοποιήσεις και  deals!

Είναι ανεπίτρεπτο να  υπάρχει αυτή η κατάσταση  σε βάρος ασθενών που ζουν το δικό τους δράμα  αντιμετωπίζοντας τον κορονοϊό.

Οι  “άριστοι” του ετσιθελικού κράτους του Μητσοτάκη θα καταλάβουν επιτέλους  τις ευθύνες που έχουν στον τομέα της υγείας;. Ένας τομέας που δεν είναι ιδανικός για deal με ιδιώτες όπως είπε ο κ. Λώτης για τη συγκεκριμένη σύμβαση.

Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα και η ανθρώπινη ζωή  είναι υπέρτατο αγαθό

Αλήθεια οι άλαλοι της ΔΕΕΠ και οι εξαφανισμένοι βουλευτές της Ν.Δ στο νομό τι έχουν να πουν; Όλα καλά;

Αλεξανδρούπολη 17 -11-21

                                                                                                Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έβρου


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 18 Νοεμβρίου, 2021 17:34

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV