Κινητικότητα μόνο από τις ελληνικές αρχές βλέπει ο πρόεδρος των Καστανεών

Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 4 Ιουνίου, 2020 13:30

Κινητικότητα μόνο από τις ελληνικές αρχές βλέπει ο πρόεδρος των Καστανεών

Την κατάσταση που επικρατεί από εχθές μετέφερε στους ακροατές του Ράδιο Έβρος ο πρόεδρος των Καστανεών Σταύρος Τζιαμαλίδης.

Όπως είπε ο κ. Τζιαμαλίδης τις τελευταίες ώρες έχει παρατηρηθεί μια κινητικότητα από την αστυνομία και τον στρατό χωρίς όμως να υπάρχουν σημάδια παρουσίας μεταναστευτικών ροών όπως στα τέλη του Φεβρουαρίου. Το τελευταίο διάστημα έχουν εγκατασταθεί εξελιγμένα εποπτικά μέσα και υπάρχει η αίσθηση ότι η χώρα είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση τόνισε ο πρόεδρος των Καστανεών κρατώντας ωστόσο στάση αναμονής αφού θεωρεί βέβαιο ένα νέο επεισόδιο απόπειρας μαζικής εισόδου μεταναστών και προσφύγων στη χώρα.

Το χωριό αντιμετωπίζει περισσότερα προβλήματα με το κλείσιμο των συνόρων και την ιρλάνδική διάβαση που έχει σπάσει από πέρυσι παρά από τις μεταναστευτικές ροές ,είπε ο κ. Τζιαμαλίδης. Παράλληλα ανέλυσε τις επιπτώσεις αυτών των προβλημάτων για την οικονομία του χωριού τόσο στα καταστήματα που εξυπηρετούσαν του Τούρκους επισκέπτες όσο και τη θραύση της ιρλανδικής διάβασης που έχει κόψει την πρόσβαση των αγροτών στις καλλιέργειες τους στις δύο πλευρές του Άρδα. Μάλιστα για το θέμα της ιρλανδικής διάβασης ο κ. Τζαμαλίδης έκανε έκκληση στη διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να προχωρήσει στην αποκατάσταση της κοιτόστρωσης καθώς οι αγρότες της περιοχής προκειμένου να προσεγγίσουν τις καλλιέργειες τους, “φλερτάρουν” με την παρανομία.


Η ανησυχία των κατοίκων των Καστανεών περιορίζεται στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες και έχουν θέσει σε κίνδυνο τις καλλιέργειες τους καθώς είναι πια συνηθισμένοι στην τουρκική προκλητικότητα αλλά και στα φαινόμενα απόπειρας παράνομης εισόδου στη χώρα ενώ η ενισχυμένη παρουσία της Frontex του Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας το τελευταίο διάστημα συντελεί στην αίσθηση ασφαλείας που νιώθουν οι καστανιώτες.


Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 4 Ιουνίου, 2020 13:30

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV