Τακτικό Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων από τις 27 Ιουλίου 2011 (Ορεστιάδα)

Συντάκτης Νewsroom 28 Ιουλίου, 2011 08:34

2ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΩΝ


 

Η βαμβακοκαλλιέργεια στην περιοχή μας βρίσκεται στο στάδιο της πτώσης των πετάλων/λουλουδιών (καρπόδεση).

Από την παρακολούθηση των φερομονικών παγίδων που τοποθετηθήκαν από την υπηρεσία μας, έχει διαπιστωθεί ότι οι πληθυσμοί του πράσινου σκουληκιού βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα. Επειδή όμως από αρχές Αυγούστου αναμένεται η εμφάνιση της δεύτερης γενεάς που είναι και η πιο καταστροφική, εφιστούμε την προσοχή των παραγωγών με επιτόπιους ελέγχους των βαμβακοφυτειών τους για την ύπαρξη προνυμφών σε καρύδια. Εφόσον διαπιστωθεί η ύπαρξη 4-5 προσβεβλημένων καρυδιών ανά 100 φυτά να γίνεται ψεκασμός με εγκεκριμένα εντομοκτόνα τις νυχτερινές ώρες.

Όσον αφόρα την παρακολούθηση του ρόδινου σκουληκιού, έχει διαπιστωθεί ότι από την περίοδο της ανθοφορίας μέχρι και σήμερα οι πτήσεις είναι συνεχείς και αυξανόμενες. Επειδή οι προσβολές αναμένονται στα καρύδια, θα πρέπει να γίνονται τακτικοί έλεγχοι σε καρύδια περίπου 2 εβδομάδων για την ύπαρξη των προνυμφών σκουληκιών (Όριο οικονομικής ζημιάς η προσβολή 10% στα καρύδια).

Όπου κριθεί απαραίτητος ο ψεκασμός, αυτός να πραγματοποιείται αργά την νύχτα (00:00πμ μέχρι 03:00πμ) με εγκεκριμένα εντομοκτόνα.

 


Συντάκτης Νewsroom 28 Ιουλίου, 2011 08:34

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV