“Κύκλωπας: Μύθος, Φιλολογικές μαρτυρίες και Αρχαιολογική έρευνα στη Μάκρη”

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 15 Ιουνίου, 2018 09:02

“Κύκλωπας: Μύθος, Φιλολογικές μαρτυρίες και Αρχαιολογική έρευνα στη Μάκρη”

Το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα: “Κύκλωπας: Μύθος, Φιλολογικές μαρτυρίες και Αρχαιολογική έρευνα στη Μάκρη”.

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ινστιτούτου Θρακικών Μελετών Ευάγγελος Λαμπάκης (Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης), ο Καθηγητής Σταύρος Τουλουπίδης (Πρυτανεύων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης) σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την ημερίδα με θέμα: “Κύκλωπας: Μύθος, Φιλολογικές μαρτυρίες και Αρχαιολογική έρευνα στη Μάκρη”η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018, ώρα 18:30 στο αναψυκτήριο “ΚΑΣΤΡΟ”, στη Μάκρη (πλησίον της σπηλιάς του Κύκλωπα).

Πρόγραμμα:


19:15: Ξενάγηση στον χώρο της Σπηλιάς του Κύκλωπα.

19:45: Χαιρετισμοί – Εισηγήσεις:

  • Φλώρα Μανακίδου, Καθηγήτρια του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης: “Ο Κύκλωπας Πολύφημος και ο πολύφημος Κύκλωπας: από το τέρας στον ποιητή”.
  • Δέσποινα Τσιαφάκη, Διευθύντρια Ερευνών του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά / Παράτημα Ξάνθης: “Ο Κύκλωπας και η απεικόνισή του στην αρχαία ελληνική τέχνη”.
  • Γεώργιος Τσομής, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης: “Ο μύθος της Γαλάτειας και του Πολύφημου και η πρόσληψή του στη λογοτεχνία και τις παραστατικές τέχνες κατά τη νεότερη και σύγχρονη εποχή”.
  • Κωνσταντίνα Καλλιντζή, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ν. Ξάνθης: “Ο αρχαιολογικός χώρος της Μάκρης. Ανασκαφές και συμπεράσματα”.
  • Κωνσταντίνα Πηλείδου, Δρ. Προϊστορικής Αρχαιολογίας, Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: “Μικρογραφικές αναπαραστάσεις ανθρώπων στον νεολιθικό οικισμό της Μάκρης”.

Συζήτηση:

21:45: Ρεσιτάλ με τη Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Αλεξανδρούπολης, πιανίστα Μερόπη Κολλάρου και τη σοπράνο Νάντια Μαλακόζη.

πρόγραμμα κύκλωπα


Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 15 Ιουνίου, 2018 09:02

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV