Απάντηση Ζουράρι στην επιστολή Μαυρίδη(;)

Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 8 Νοεμβρίου, 2016 20:56

Απάντηση Ζουράρι στην επιστολή Μαυρίδη(;)

Να διαβάσουν Αριστοφάνη όσοι δεν νιώθουν την ειρωνεία απαντάει ο Υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις

Απάντηση στα δημοσιεύματα που προκάλεσαν την Εβρίτικη κοινωνία εξέδωσε ο Υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις με την οποία εμμέσως πλην σαφώς αποδίδει σε ειρωνεία τα περί δυσμενούς μετάθεσης δημοσιογράφου της ΕΡΤ στον ακριτικό νομό.Συγκεκριμένα στην απάντηση (η οποία δεν διευκρινίζει τον αποδέκτη της) ο Υφυπουργός παιδείας αναφέρει τους δεσμούς που έχει ο ίδιος με τη Θράκη καθώς η καταγωγή της μητέρας του είναι από την   Κωνσταντινούπολη αλλά και το ότι  ο ίδιος έχει υπηρετήσει στον Σουφλί και στον Ερυθροπόταμο και χαρακτήρισε ανελλήνιστους όσους δεν νιώθουν από Αριστοφάνεια ειρωνεία.

Υπενθυμίζεται ότι την έκφραση “στον Έβρο σε βλέπω εγώ μετάθεση”ο κ. Ζουράρης τη χρησιμοποίησε λίγο πριν την ορκομωσία του σχολιάζοντας ερώτηση δημοσιογράφου και πυροδότησε την επιστολή του Δήμαρχου Ορεστιάδας κ.Μαυρίδη.


Η απάντηση Ζουράρι

«Επειδή υπηρέτησα στον τότε Αμερικανοβασιλόφρονα στρατό, ως χαρακτηρισμένος ως «εν ενεργεία δρων κομμουνιστής, κατηγορία Γ, λοιπός οπλίτης, εκεί στο Σουφλί, αλλά και στο φυλάκιο του Ερυθροποτάμου, πάλι εκεί, κατά τα χριστεπώνυμα έτη 1963- άνοιξη, και 1964 -χειμώνα  και επειδή η συχωρεμένη  μητέρα μου είναι Θρακιώτισσα από την πρωτεύουσά της, δηλαδή την Βασιλεύουσα, γι’ αυτό έμαθα ν’ αγαπώ στο πετσί μου την Θράκη, πολύ πριν από τους νεοεθνοκηφήνες  της σήμερον.

Όσοι ανελλήνιστοι δεν νιώθουν από την Αριστοφάνειον ειρωνεία, ας ξαναδιαβάσουν Αριστοφάνη, Ροΐδη και Ζουράρι. Και να κρατούν σημειώσεις, τις οποίες, εξεχόντως, οφείλω να εγκρίνω»

Το βίντεο με το σχόλιο του κ. Ζουράρι

 


Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 8 Νοεμβρίου, 2016 20:56

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV