Άρση της απαγόρευσης αλιείας σε ποτάμια και κανάλια του Έβρου

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 19 Μαΐου, 2024 11:31
Swiss Approval

Άρση της απαγόρευσης αλιείας σε ποτάμια και κανάλια του Έβρου

Από τα Τμήματα Αλιείας των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου καθίσταται γνωστό ότι με τις σχετικές Αποφάσεις (ΑΔΑ: 90A07ΛΒ-ΑΑΡ και ΨΑ5Σ7ΛΒ-ΧΛΞ) του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Πουλιλιό Ευάγγελο ανακαλείται η απαγόρευση αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών, με κάθε μέσο και εργαλείο, στις περιοχές ευθύνης τους, όπως είχε οριστεί με προηγούμενες αποφάσεις.

Η αλιεία επιτρέπεται από την Τετάρτη 15-5-2024 και ώρα 8:00 π.μ. στις εξής περιοχές:   

  • Στην περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου: στον ποταμό Έβρο και το Δέλτα αυτού, στους χείμαρρους Ειρήνη (Μαΐστρου), Λουτρού, Αρδανίου, Προβατώνα, στα ρέματα Μαυρόρεμα, Διαβολόρεμα, στον υδροταμιευτήρα Αλεξανδρούπολης, φράγματος Καβησσού, στους παραποτάμους του Έβρου, σε κανάλια και σε λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς γλυκού νερού.
  • Στην περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ορεστιάδας: στον ποταμό Έβρο, στους παραποτάμους Άρδα και στον Ερυθροπόταμο,  στα φράγματα Θεραπειού και Πετρωτών, στις τάφρους Πυθίου και Τ16 Ορεστιάδας, στα μικροφράγματα Αλεποχωρίου, Ασβεστάδων, Βρυσικών, Δόξας, Μεταξάδων και Παλιουρίου, στο Γουρουνόρεμα Ασημένιου, σε κανάλια και σε λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς.

Απαγορεύεται η αλιεία στο Φράγμα Κομάρων καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους γιατί με την υπ΄ αριθμ. 18869/23-04-2013 απόφαση του Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακ.-Θράκης (ΦΕΚ 249/Δ/2013) ιδρύεται το Καταφύγιο Άγριας ζωής με την επωνυμία «Φράγμα Κομάρων».

Swiss Approval


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 19 Μαΐου, 2024 11:31

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV