Ορεστιάδα: Ένοχος 74χρονος για ασέλγεια σε ανήλικη, προσβολή και βία

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 17 Μαΐου, 2024 15:41

Ορεστιάδα: Ένοχος 74χρονος για ασέλγεια σε ανήλικη, προσβολή και βία

Ένοχος, χωρίς ελαφρυντικά, κρίθηκε σήμερα το μεσημέρι ένας 74χρονος κάτοικος από την ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας, ο οποίος προ τριετίας, σε ηλικία τότε 71 ετών, είχε κατηγορηθεί ότι ασέλγησε σε ανήλικο κορίτσι, παιδί γειτονικής του οικογένειας.

Συγκεκριμένα, στον ηλικιωμένο επιβλήθηκε η συνολική ποινή των 7,5 χρόνων κάθειρξης, η ανώτατη που προβλέπεται λόγω της ηλικίας του, για ασέλγεια σε ανήλικο που δεν έχει συμπληρώσει τα 13 έτη, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, αλλά και παράνομη βία.


Είναι αξιοσημείωτο ότι η απόφαση ελήφθη από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αλεξανδρούπολης ομόφωνα, και για την ενοχή και για την ποινή και τη μη αναγνώριση ελαφρυντικών, ενώ την ίδια άποψη κατέθεσε και ο Εισαγγελέας. Η δίκη διήρκησε πάνω από 5 ώρες, αφού ξεκίνησε από τις 9 το πρωί της Παρασκευής 17.05.2024 και έληξε λίγο μετά τις 14:00.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Το περιστατικό συνέβη το Σεπτέμβριο του 2021. Η οικογένεια του παιδιού είναι αγαπητή στο χωριό όπου κατοικούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, αντιμετωπίζει δε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και πολλοί είναι αυτοί που τη βοηθάνε με υλικά αγαθά και γενικότερη υποστήριξη. Με πρόσχημα, λοιπόν, να βοηθήσει τη μικρή, ο 71χρονος τότε – οικογενειάρχης, πατέρας και παππούς – παρέσυρε το κορίτσι στο σπίτι του όταν έλειπε η σύζυγός του και τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορήθηκε και κρίθηκε ένοχος.

Η οικογένεια κατήγγειλε το περιστατικό και σήμερα, περίπου 3 χρόνια μετά, δικαιώθηκε με την αποτελεσματική εκπροσώπησή της από δικηγόρο της Ορεστιάδας.

Προσθήκη στο άρθρο: Συνέντευξη με το δικηγόρο της οικογένειας Β. Παραπαγκίδη, το πρωί της Δευτέρας 20.05.2024:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 17 Μαΐου, 2024 15:41
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV