Συναυλία του συνόλου εγχορδών στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Νewsroom 16 Νοεμβρίου, 2015 11:00

Συναυλία του συνόλου εγχορδών στην Αλεξανδρούπολη

 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΕΓΧΟΡΔΩΝ “CELLO ENSEBLE” ΚΑΙ “SPIRA MINORE”: «Ας ακούσουμε τα παιδιά…»

Δύο μαθητικά μουσικά σύνολα από τη βόρειο Ελλάδα, οι “Cello Ensemble” και οι  “Spira Minore”, ενώνουν τις δυνάμεις τους επί σκηνής. Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 στις 17.30 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης σπουδαστές κλασσικής μουσικής, ηλικίας τεσσάρων ετών και άνω, θα συμπράξουν για να μας δείξουν την αγάπη για τη μουσική, την ισότιμη και υπεύθυνη συνύπαρξη σε ένα σύνολο με κοινό στόχο. Ξεπερνώντας τα προβλήματα της απόστασης, μαθητές από τη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, με την αρωγή των ωδείων, των καθηγητριών και των γονιών τους, μπόρεσαν να υλοποιήσουν τη γόνιμη σύμπραξή τους και την πραγμάτωση μιας παιδαγωγικής ορχηστρικής εμπειρίας.

Το πρώτο σύνολο “Cello Ensemble” αποτελείται από μαθητές βιολοντσέλου της Σύγχρονης Μουσικής Σχολής “ΘΡΑΚΕΣ” από την Κομοτηνή και του Δημοτικού Ωδείου Αλεξανδρούπολης. Τα μέλη του συνόλου είναι παιδιά διαφόρων ηλικιών και μουσικού επιπέδου, που τους ενώνει η αγάπη για το τσέλο και τη μουσική. Βοηθός και συνοδοιπόρος των μαθητών σ’ αυτό το ταξίδι είναι η καθηγήτριά τους στο τσέλο, κα Λεωντζάκου Δέσποινα.


Το δεύτερο σύνολο εγχόρδων Spira Minore έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται στη Βόρειο Ελλάδα από το 2009. Αποτελείται από σπουδαστές όλων των ηλικιών (μαθητές προσχολικής ηλικίας έως τελειόφοιτους). Αντλεί το ρεπερτόριό του κυρίως από τα έργα των László Rossa και Géza Szilvay για σύνολο εγχόρδων. Ο ήχος του συνόλου χρωστά τις όποιες αρετές του στο γεγονός ότι η πλειονότητα των μαθητών διδάσκεται την ίδια μέθοδο (Colourstrings), έχει τις ίδιες αρχές, αυτές του συστήματος Kodály και ανήκει στην ίδια σχολή.  Κύριο στόχο της Spira Minore αποτελεί η δημιουργία μουσικών που ξέρουν να ακούν, καθώς και να συνυπάρχουν στη σκηνή ισότιμα και υπεύθυνα, χωρίς αρχιμουσικό. Από το 2014, οι Spira Minore συνεργάζονται με το συνθέτη κ. Γιώργο Κυριακάκη.  Οδηγός και καθηγήτριά τους είναι η κα Δήμητρα Κατιώνη.

 

 

 


Συντάκτης Νewsroom 16 Νοεμβρίου, 2015 11:00

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV