League Cup : Α.Ο.Ορεστιάδας – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Συντάκτης Νewsroom 11 Οκτωβρίου, 2015 09:50

League Cup : Α.Ο.Ορεστιάδας – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

  Γράφει ο Δημήτρης Μηλίκας:

    Στο σημερινό  νοκ άουτ παιχνίδι για το θεσμό του League Cup  ο Α.Ο.Ορεστιάδας υποδέχθηκε στο νέο κλειστό γυμναστήριο “Νίκος Σαμαράς” τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης  .Το άγχος της πρεμιέρας (ήταν η πρώτη επίσημη αναμέτρηση της χρονιάς) ήταν αυτό που από ότι φαίνεται επηρέασε του πράσινους οι οποίοι έδειξαν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από ότι στα φιλικά προετοιμασίας κάνοντας πολλά λάθη στο παιχνίδι τους,σημαντική αποδείχθηκε και η απουσία του βασικού πασαδόρου της ομάδας Αμπουίλα οποίος επιστρέφει σε λίγες μέρες από το Παναμερικανικό τουρνουά που συμμετείχε με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του (Κολομβία)  .


 Έτσι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης πήρε μια άνετη νίκη  και συνάμα την πρόκριση στους 8 της διοργάνωσης με μια πειστική εμφάνιση   έχοντας καλό μπλοκ και αποτελεσματική επίθεση .Το νέο απόκτημα της ομάδας Σούλαγιτς παρότι αφίχθη στην πόλη της Αλεξανδρούπολης πριν λίγες μέρες αγωνίστηκε  βασικός αφήνοντας μάλιστα της καλύτερες εντυπώσεις .Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με τους :Α.Ο.Ορεστιάδας (Γιόχαν Ίσακσσον): Ριζόπουλο,Χήρα, Σκαρλατίδη, Μίλιτς, Γκούσταφσον, , Βουκασίνοβιτς, λ-Κωνσταντινίδη, Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Θανάσης Μουστακίδης):  Δαλακούρα Α.   Σούλαγιτς, Κασαμπαλή,Δαλακούρα K.  Τουράνιανιν, Κιόση,  λ-Δαρίδη

Στο πρώτο σετ οι ομάδες πήγαν πόντο μέχρι το 4-4 το οποίο έγινε 5-10 με την Ορεστιάδα να κάνει λάθη στην επίθεση και τον Εθνικό να τα εκμεταλλεύεται . Με αιχμή του δόρατος επιθετικά τον Σούλαγιτς  και τον Τουρανιάνιν να προσθέτει και αυτός πόντους  ο Εθνικός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το  14-20 και 15-22 .Ο  άσσος του Γκούσταφσον στο 18-24 δεν μπόρεσε να αλλάξει  τίποτα για το σετ που τελείωσε 19-25.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με την Ορεστιάδα να μπαίνει ψυχωμένα και να κάνει το 8-5 το οποίο όμως δεν άργησε να γίνει 10-12 με τον Εθνικό να παίρνει και πάλι τα πάνω του σε θέμα ψυχολογίας.Η Ορεστιάδα έμεινε κοντά και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 13-13 και το 16-16.Το οποίο όμως έγινε 16-20 με ένα σερί του Εθνικού 0-4 και πάλι οι παίκτες του Α.Ο.Ορεστιάδας δεν είχαν πει την τελευταία του λέξη και κατάφεραν  να ισοφαρίσουν εκ νέου σε 21-21 με μπλοκ του Μίλιτς στον Κίοση .Τα λάθη του Α.Ο.Ορεστιάδας όμως έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση και αυτού του  σετ το οποίο κατέληξε με σκορ 22-25 και πάλι στους φιλοξενούμενους.

Στο τρίτο και όπως αποδείχτηκε τελευταίο σετ του παιχνιδιού ο Εθνικός είχε ξεκάθαρο ψυχολογικό αβαντάζ και μετά το 9-9 πάτησε γκάζι και αποτελείωσε την Ορεστιάδα πρώτα με 16-20 και τελικά με 18-25 με τους αδερφούς Δαλακούρα να παίρνουν πάνω τους το παιχνίδι.

Τελικό Σκορ Α.Ο.Ορεστιάδας – Εθνικός Αλεξανδρούπολης 0-3 

Διαιτητές : 1ος Ιωαννίδης Ιωάννης, 2ος Τζεπκινλής Διαμαντής του Συνδέσμου Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας

Συνθέσεις:  

Α.Ο.Ορεστιάδας (Γιόχαν Ίσακσσον): Ριζόπουλος 4 ,Χήρας 2 , Σκαρλατίδης Ι. 2, Μίλιτς 10, Γκούσταφσον 15 , Βουκασίνοβιτς 10,  Σκαρλατίδης N. Αντωνιάδης, Πεντίδης  λ-Κωνσταντινίδης 62% (54%)

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Θανάσης Μουστακίδης):  Δαλακούρας Α. 12,   Σούλαγιτς 10, Κασαμπαλής 4,Δαλακούρας K. 6,  Τουράνιανιν 11, Κιόσης 6,  λ-Δαρίδης 62% (12%)


Συντάκτης Νewsroom 11 Οκτωβρίου, 2015 09:50

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV