Αποκλειστικό:Στην Αγγλία ο Λαμπερνάκης!

Συντάκτης Νewsroom 1 Αυγούστου, 2015 11:00

Αποκλειστικό:Στην Αγγλία ο Λαμπερνάκης!

Γράφει ο Δημήτρης Μηλίκας:
        Ο Σάκης Λαμπερνάκης μετά από  πολυετή θητεία  στις επαγγελματικές κατηγορίες της χώρας (ξεκίνησε από τον Ορέστη Ορεστιάδας και έπαιξε μεταξύ άλλων στην Αναγέννηση Επανομής τον ΠΑΣ Λαμία και την Π.Α.Ε. Αιγάλεω ) πήρε την απόφαση να αλλάξει χώρα και  να αγωνιστεί  στην Αγγλία .Oπου  βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες  για να   ολοκληρώσει τις συζητήσεις με τον σύλλογο Luton Town FC  (ήδη προπονείται ) ο οποίος συμμετέχει στην Football League 2 ( η κατηγορία έχει ακριβώς το ίδιο όνομα με την κατηγορία στην οποία αγωνιζόταν πέρσι ο παίκτης με την φανέλα του Έβρου Σουφλίου) .Λίγες μέρες πριν υπογράψει παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο radioevros.gr:
Άφησες την Ελλάδα μετά από αρκετά  συνεχόμενα χρόνια καριέρας στις επαγγελματικές κατηγορίες .Ποιος ήταν  ο λόγος αυτής της απόφασης;
 Ναι άφησα  την Ελλάδα μετά από ένδεκα χρόνια σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ο βασικός λόγος είναι ότι ποδοσφαιρικά θέλω να δω και να ζήσω καινούργια πράγματα.
Είσαι πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με την νέα σου ομάδα .Τι γνωρίζεις για αυτήν και τι σε οδήγησε στο να συμφωνήσεις με την συγκεκριμένη ομάδα; 
Είμαστε πράγματι κοντά σε συμφωνία με την ομάδα LUTON TOWN FC. Πιστεύω πως τις επόμενες μέρες θα υπογράψω. Είναι μια ιστορική ομάδα που έχει αγωνιστεί σε μεγάλες κατηγορίες και με πολλές επιτυχίες. Αυτό που με οδήγησε σε αυτήν την ομάδα είναι καταρχήν ο τρόπος που συνεργάζονται με τους ποδοσφαιριστές και φυσική η οργάνωση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα.
Καθώς είναι η πρώτη φορά που αγωνίζεσαι στο εξωτερικό συνάντησες δυσκολίες στην προσαρμογή την ζωή στην πόλη την επικοινωνία  κτλ;
Η προσαρμογή μου στην πόλη δεν νομίζω πως είναι κάτι που θα με δυσκολέψει καθώς ο τρόπος ζωής και εδώ είναι παρόμοιος με τον τρόπο ζωής στην Ελλάδα, φυσικά λείπει  ο ήλιος! Με τους συμπαίκτες μου η επικοινωνία δεν είναι δύσκολη καθώς γίνετε στα αγγλικά. Άλλωστε στο ποδόσφαιρο οι ποδοσφαιρικοί όροι είναι σε όλο τον κόσμο οι ίδιοι.
 Πως κρίνεις το αγωνιστικό επίπεδο της νέας σου ομάδας σε σχέση με τις προηγούμενες στις οποίες έχεις αγωνιστεί;
Σίγουρα το επίπεδο εδώ στην Αγγλία είναι πολύ διαφορετικό από την Ελλάδα.Φυσικά είναι και διαφορετικός ο τρόπος παιχνιδιού εδώ,τα παιχνίδια είναι πιο σκληρά και δυνατά.Επίσης ένα ακόμη κομμάτι που δουλεύουν είναι οι ακαδημίες τους. Κάθε ομάδα έχει 5-6 παίχτες από την ακαδημία.Όλες οι ομάδες έχουν εγκαταστάσεις με γήπεδα βοηθητικά και γυμναστήριο κάτι που δύσκολα το συναντάμε στην Ελλάδα.
 Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος για την νέα αγωνιστική χρονιά;
Καταρχήν θέλω να ζήσω αυτήν τη νέα πρόκληση και να πάρω εμπειρίες. Ελπίζω με την νέα μου ομάδα να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα και να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνετε στην βαθμολογία.Σημαντικό είναι να  έχω υγεία και θέλω πραγματικά να  δώσω το 100% στην νέα μου ομάδα για να πραγματοποιήσει τους στόχους της.
 Πέρσι αγωνίσθηκες στον Έβρο Σουφλίου έχοντας μια “γεμάτη” αγωνιστικά περίοδο , φέτος πολλές ομάδες ενδιαφέρθηκαν για την απόκτηση σου πες μας δυο λόγια για αυτό.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την περσινή μου ομάδα τον Έβρο Σουφλίου για την καλή χρονιά που περάσαμε,δεν θα ξεχάσω την στήριξη που πήρα από την αρχή από τους φιλάθλους της ομάδας.Επίσης  θέλω να ευχαριστήσω και τις ομάδες που πράγματι  έδειξαν ενδιαφέρον να με εντάξουν στο δυναμικό τους πριν φύγω από Ελλάδα.Γυρνάω μια νέα σελίδα  στην καριέρα μου και ελπίζω ότι θα καταφέρω να αντεπεξέλθω τόσο στις απαιτήσεις τις ομάδας όσο και στα δικά μου θέλω.

Συντάκτης Νewsroom 1 Αυγούστου, 2015 11:00

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV