Όλα θα είναι έτοιμα στις 9 Σεπτεμβρίου για τα εγκαίνια του νέου μεθοριακού σταθμού Ζώνης Κυπρίνου-Ιβαΐλοβγκραντ Βουλγαρίας

Συντάκτης news 24 Αυγούστου, 2010 08:36

“Όλα θα είναι έτοιμα στις 9 Σεπτεμβρίου για να γίνουν τα εγκαίνια του νέου μεθοριακού σταθμού Ζώνης Κυπρίνου-Ιβαΐλοβγκραντ Βουλγαρίας, από τους Προέδρους των δύο κρατών, τον κ. Κάρολο Παπούλια και τον κ. Γκεόργκι Παρβάνοφ. Η Νομαρχία αυτή την περίοδο δίνει όλο το βάρος της προς την κατεύθυνση αυτή και προσπαθούμε να είναι όλα έτοιμα τη σημαντική αυτή μέρα για το μέλλον των δύο περιοχών. Υπάρχει άριστη συνεργασία από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες των δύο περιοχών και τα συναρμόδια υπουργεία της Ελλάδας και της Βουλγαρία, σε λίγες μέρες ένα όνειρο για τους κατοίκους της περιοχής, η λειτουργία του νέου μεθοριακού σταθμού, θα γίνει πραγματικότητα” δήλωσε ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης.
Όπως τόνισε ο κ. Ζαμπουνίδης η λειτουργία του νέου μεθοριακού σταθμού είναι σημαντική γιατί ενοποιεί τους δυο πολύ σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, της Ζώνης -Δοξιπάρας και της Βίλας Αρμύρας στη Βουλγαρία, που απέχουν 5 χιλιόμετρα ο ένας από τον άλλο.
Ανέφερε ότι στις 27 Αυγούστου δημοπρατείται το πρόσφατα ανακαινισμένο από τη Νομαρχία Έβρου φυλάκιο Ε.Φ. 44 επί του αγροκτήματος Ζώνης – Βύας, το οποίο θα μετατραπεί σε κέντρο πληροφόρησης του αρχαιολογικού χώρου Ζώνης – Μικρής Δοξιπάρας – Βίλας Αρμύρας, χώρο αναψυχής (αναψυκτήριο), εστίασης και πολιτιστικών εκδηλώσεων με απώτερο σκοπό την ανάδειξη και την τουριστική προβολή της περιοχής
“Η μελέτη για το μουσείο στον αρχαιολογικό χώρο Ζώνης-Δοξιπάρας έχει χρηματοδοτηθεί από τη Νομαρχία με 130.000 ευρώ, θα έχει ολοκληρωθεί τέλος Σεπτεμβρίου και οι διαβεβαιώσεις είναι ότι εντάσσεται το έργο με 6,5 εκατ. ευρω στο ΕΣΠΑ. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι με τους δυο σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, με ένα μουσείο αντίστοιχο αυτό της Βεργίνας και σε συνδυασμό με το Φράγμα του Κυπρίνου-ένα τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους- η περιοχή αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μπορεί να προσελκύσει πολλούς τουρίστες” τόνισε ο κ. Ζαμπουνίδης.
Ο κ. Ζαμπουνίδης είπε επίσης ότι γίνονται ενέργειες και για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή.
“Στη Βουλγαρική πλευρά υπάρχει το Μοναστήρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης καθώς και μια μονή στο Ιβαΐλοβγκραντ που ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Γίνεται προσπάθεια από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνό και τον Μητροπολίτη Φιλιππούπολης, να αξιοποιηθεί η μονή και να αποτελέσει πόλο έλξης για τον θρησκευτικό τουρισμό” κατέληξε ο κ. Ζαμπουνίδης.


Συντάκτης news 24 Αυγούστου, 2010 08:36

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV