Όλα έτοιμα στην Ορεστιάδα για τη μεγάλη μάχη της Εθνικής

Συντάκτης Νewsroom 31 Μαΐου, 2013 17:37

Όλα έτοιμα στην Ορεστιάδα για τη μεγάλη μάχη της Εθνικής

Η αντίστροφή μέτρηση για τον πρώτο αγώνα με το Βέλγιο για τα μπαράζ πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013 έχει αρχίσει.

Η πρώτη μάχη των δύο ομάδων θα δοθεί αύριο το βράδυ (20.00, ΕΤ 1) στο κλειστό γυμναστήριο της Ορεστιάδας, το οποίο στις 18.30 σε ειδική τελετή θα μετονομαστεί σε κλειστό γυμναστήριο ‘Νίκος Σαμαράς’, στη μνήμη του αδικοχαμένου άσου.


Σήμερα το μεσημέρι οι διοργανωτές (ΕΟΠΕ και Δήμος Ορεστιάδας) και ο ΑΟΟ Ορεστιάδας παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου, στην οποία παραβρέθηκαν ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Αλέκος Λεώνης, ο αρχηγός της Εθνικής Κώστας Προύσαλης και ο Δημήτρης Τζούριτς.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη Τύπου από τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, του Δήμου και του Αθλητικού ομίλου:

Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου (Μέλος ΔΣ ΕΟΠΕ): «Εκ μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης σας καλωσορίζουμε στην Ορεστιάδα. Η παρουσία της Εθνικής Ανδρών στον Έβρο είναι μία ακόμη απόδειξη ότι σαν Ομοσπονδία στηρίζουμε την ανάπτυξη του αθλήματος στην επαρχία. Βέβαια η παρουσία μας εδώ είναι συνδεδεμένη και με τη μεγάλη απώλεια που είχαμε στις αρχές χρόνου με τον θάνατο του Νίκου Σαμαρά. 

Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ μετά από πρόταση του προέδρου της ΕΟΠΕ κ. Αχιλλέα Μαυρομάτη, αποφασίσαμε ότι πρέπει στην συγκεκριμένη πόλη που ανδρώθηκε ο Νίκος να τον τιμήσουμε με την κορυφαία διοργάνωση που έχουμε για φέτος για την Εθνική ομάδα και δεν είναι άλλη από τον αγώνα με το Βέλγιο, ενώ επίσης αποφασίστηκε να γίνει όλη η προετοιμασία της Εθνικής στην πόλη της Ορεστιάδας.

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΟΠΕ θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο της πόλης κ. Δημήτριο Μουζά, όλο το Δημοτικό Συμβούλιο της Ορεστιάδας για τη βοήθεια που προσφέρει στην ομάδα από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην πόλη.

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΟ Ορεστιάδος και όλους τους εθελοντές που είναι στο πλευρό της ομάδας και ζητάμε από τον φίλαθλο κόσμο της Ορεστιάδας να βρεθεί το βράδυ του Σαββάτου στο γήπεδο προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια της Εθνικής.

Τέλος ευχαριστώ την ΕΡΤ που καλύπτει τηλεοπτικά τον αγώνα της Εθνικής, αλλά και την ειδική εκδήλωση μετονομασίας του γηπέδου σε κλειστό γυμναστήριο ‘Νίκος Σαμαράς’».

Δημήτρης Βαρσαμίδης (πρόεδρος ΚΠΑΑΔΟ): «Σας καλωσορίζω όλους στην Ορεστιάδα κι είναι χαρά και τιμή για εμάς να φιλοξενούμε διοργανώσεις που αφορούν το βόλεϊ κι ιδιαίτερα αγώνες της Εθνικής ομάδας. 

Εμείς σαν αθλητικός οργανισμός του Δήμου Ορεστιάδας είμαστε έτοιμοι για το οργανωτικό κομμάτι της συγκεκριμένης αναμέτρησης που έχει τη δική της ιδιαιτερότητα. 

Το απόγευμα του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί η τελετή μετονομασίας του γηπέδου σε κλειστό γυμναστήριο ‘Νίκος Σαμαράς’ στη μνήμη του μεγάλου αυτού αθλητή, που πρόσφερε τόσα πολλά στην πόλη μας αλλά και στην Εθνική Ελλάδος».

Βασίλης Γκιζάνης : Σας καλωσορίζω κι εγώ από την πλευρά μου αν και η Εθνική είναι στην πόλη αρκετό καιρό και η αλήθεια είναι ότι θα μας λείψει. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό γεγονός η παρουσίας της Εθνικής, αφού πρόσφερε χαρά σε όλους. 

Εμείς ως ΑΟΟ είμαστε πάντα εργάτες του αθλήματος και πάντα έτοιμοι για να βοηθήσουμε. Πρέπει να ευχαριστήσω τον Δήμο γιατί ποτέ δεν έχει αρνηθεί να αναλάβει μεγάλες διοργανώσεις και να δούμε βόλεϊ υψηλού επιπέδου που πραγματικά μας λείπει τα τελευταία χρόνια από την πόλη μας. 

Η μετονομασία του γηπέδου σε κλειστό γυμναστήριο ‘Νίκος Σαμαράς’ ήταν μια καθολική απαίτηση της τοπικής κοινωνίας. Ήταν πολύ μεγάλο το λιθαράκι που έβαλε ο Νίκος στη δημιουργία αυτού του γηπέδου. 

Ο ΑΟΟ την δεκαετία του 90 είχε 6 παίκτες στην Εθνική και η δουλειά που κάνουμε στις ακαδημίες μας με κάνει να αισιοδοξώ ότι σύντομα και πάλι θα δώσουμε πολλούς παίκτες στα Εθνικά μας συγκροτήματα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και την Ομοσπονδία που εμπιστεύεται την πόλη της Ορεστιάδας, γιατί αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε είναι ότι η πόλη γνωρίζει βόλεϊ. Υποσχόμαστε σαν ΑΟΟ στους αθλητές μας ότι θα γεμίσουμε το γήπεδο και είμαι σίγουρος ότι θα πάρουμε την πρόκριση

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τον αγώνα Ελλάδα – Βέλγιο για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος,ο πρόεδρος του Α.Ο.Ο ρωτήθηκε από εκπροσώπους του Τύπου για το τι θα κάνει η Ορεστιάδα σε περίπτωση που ανοίξει μία θέση στην επαγγελματική κατηγορία και απάντησε: «Η Ορεστιάδα θα διεδκικήσει αυτό που της αναλογεί. Δεν είμαστε αρνητικοί σε κανένα ενδεχόμενο».

 


Συντάκτης Νewsroom 31 Μαΐου, 2013 17:37

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV