Τεράστιες καταστροφές στη γεωργία από τα καιρικά φαινόμενα στους νομούς Έβρου, Ξάνθης και Ροδόπης. Άμεση αποζημίωση των πληγέντων ζητά η Περιφερειακή Αναγέννηση

Συντάκτης Νewsroom 31 Μαΐου, 2012 09:30

Τεράστιες  καταστροφές στη γεωργία από τα καιρικά φαινόμενα στους νομούς Έβρου, Ξάνθης και Ροδόπης. Άμεση αποζημίωση των πληγέντων ζητά η Περιφερειακή Αναγέννηση

Ζήτημα επιβίωσης τίθεται πλέον για τους αγρότες σε πολλά σημεία της Περιφέρειας.
Στις μεγάλες ζημίες του Έβρου από τις πλημμύρες, στις εκτεταμένες ζημίες από τη χαλαζόπτωση στις δενδροκαλλιέργειες κερασιάς στη Ροδόπη αλλά και σε περιοχή του Δήμου Προσοτσάνης Δράμας, έρχονται να προστεθούν νέες καταστροφές.
Οι συνεχείς βροχοπτώσεις και η προχθεσινή χαλαζόπτωση στην ευρύτερη πεδιάδα της Ξάνθης και κυρίως στην παρανέστια περιοχή κατέστρεψαν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών καλαμποκιού, πιπεριάς, βίκου, ζωοτροφών και όχι μόνον. Στο μεταξύ εκκρεμούν προς καταβολή αποζημιώσεις από παλιότερες ζημιές, όπως στον Έβρο, από διετίας περίπου.
Η παράταξή μας, ως αντιπολίτευση στην Περιφέρεια, δια του επικεφαλής Γιώργου Παυλίδη, ανέφερε: «Επισκεφθήκαμε τις πληγείσες περιοχές. Είδαμε δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών να έχουν καταστραφεί ή να κινδυνεύουν με καταστροφή. Οι αγρότες αισθάνονται μόνοι. Η περιφέρεια όφειλε άμεση στήριξη. Σε μια Ελλάδα που περνά δύσκολα χρόνια επιβάλλεται να στηριχθούν οι αγρότες, που είναι από τους τελευταίους που παράγουν.
Ζητήσαμε από τον ΕΛΓΑ όχι απλά να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες αλλά και να καταβάλει αποζημιώσεις. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του προβλήματος από κοντά.»



 


Συντάκτης Νewsroom 31 Μαΐου, 2012 09:30

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV