Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας express με απουσίες …

Συντάκτης Νewsroom 6 Φεβρουαρίου, 2013 13:03

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας express με απουσίες …

 

Άνθη στη θέση του Μανώλη Παπαντωνίου 

Συνεδρίασε την Τρίτη το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο της Ορεστιάδας με 54 θέματα στην ημερήσια διάταξη του. Η χθεσινή συνεδρίαση ήταν η πρώτη τακτική συνεδρίαση για την νέα χρονιά και κύριο χαρακτηριστικό της ήταν δυο ηχηρές απουσίες, αυτή του Δημάρχου κ. Δημήτρη Μουζά, ο οποίος βρισκόταν στην Αθήνα σε σύσκεψη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής για τα θέματα της εξόρυξης ζεολίθου και των λατομείων στο Κουφόβουνο και του εκλιπόντος Αντιδημάρχου Οικονομικών Μανώλη Παπαντωνίου.


Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να αποδίδουν τιμή στον εκλιπόντα, τηρώντας ενός λεπτού σιγή, ενώ στη θέση του είχαν τοποθετηθεί άνθη. Στη συνέχεια το σώμα υποδέχτηκε το νέο δημοτικό σύμβουλο από την παράταξη της συμπολίτευσης κ. Σκερλετίδη Πασχάλη, ο οποίος κατέλαβε την θέση του εκλιπόντος δημοτικού συμβούλου.

Σημαντικό μέρος του δημοτικού ελέγχου απασχόλησε το θέμα της εκλογής του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο συνεχίζει να μην αναγνωρίζει η παράταξη του κ. Μαυρίδη, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο επικεφαλής της. Επίσης για το ίδιο θέμα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χαμαλίδης ανακοίνωσε ότι ήδη προσέφυγε στο δευτεροβάθμιο όργανο, αμφισβητώντας την απόφαση του γ.γ. αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Καρούντζου, ο οποίος έκρινε νόμιμη την διαδικασία εκλογής του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας. Η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε οι Επιτροπές του Δήμου να αλλάξουν σύνθεση και ο επικεφαλής της κ. Γκατζίδης δήλωσε ότι δεν μπορεί να απαρτίζονται μόνο από μέλη της συμπολίτευσης.

Στην χτεσινή συνεδρίαση εκλέχτηκε και το νέο Προεδρείο του ΚΚΠΑΑΔΟ το οποίο απαρτίζεται από τον κ. Βαρσαμακίδη ως πρόεδρο, τον κ. Γεωργίου με αναπληρωτή τον κ. Σκερλετίδη, τον κ. Γραμματίκη με αναπληρωτή τον κ. Τυρμπάκη και από τους κοινωνικού φορείς και πολίτες οι κυρίες Κεραμιτσή και Μουχταρίδου.

Για την εκλογή του ως προέδρου του ΚΚΠΑΑΔΟ, αλλά και τα θέματα αρμοδιότητας του θα μιλήσει την Πέμπτη 7/2 στην εκπομπή του Ράδιο Έβρος Ματιές στην Ενημέρωση ο κ. Βαρσαμακίδης.


Συντάκτης Νewsroom 6 Φεβρουαρίου, 2013 13:03

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV