Συνεδρίασε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο…

Συντάκτης Νewsroom 11 Νοεμβρίου, 2011 09:20

Συνεδρίασε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο…

Συνεδρίασε χθες στην Κομοτηνή το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συνολικά 24 ήταν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, που συζητήθηκαν σε μια σχετικά σύντομη και ‘ήπια’ συνεδρίαση. Τα θέματα, που επικράτησαν, ήταν η διαχείριση των απορριμάτων και η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας για το έτος 2011.
Μεταξύ των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) , που εγκρίθηκαν, για διάφορα έργα ανά την Περιφέρεια, ήταν και η ΜΠΕ για την «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του οικισμού Κομάρων Ορεστιάδας, της οποίας εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Σταύρος Βαβίας.

Στις 18 Νοεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου με αντικείμενο συζήτησης την αδειοδότηση για την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή Περάματος.

Να σημειωθεί, ότι την προηγούμενη Δευτέρα,  το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης από την πλευρά του γνωμοδότησε αρνητικά επί της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το συγκεκριμένο σχέδιο. Ουσιαστική κρίθηκε παράλληλα η παρουσία οργανωμένων ομάδων πολιτών, που διαμαρτυρήθηκαν έντονα κατά των χρυσωρυχείων.



Συντάκτης Νewsroom 11 Νοεμβρίου, 2011 09:20

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV