Συναντήσεις, με Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών και με τη Διοίκηση του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης – Συλλόγου Αρχαιοφίλων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Έβρου είχε η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου

Συντάκτης Νewsroom 3 Φεβρουαρίου, 2011 16:34

Συναντήσεις, με Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών και με τη Διοίκηση του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης – Συλλόγου Αρχαιοφίλων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Έβρου είχε η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου

Στην πρώτη συνάντηση η κα Νικολάου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Έβρου και Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Σουφλίου κ. Πασχάλη Χριστοδούλου και τον Αντιπρόεδρο της ίδιας Ένωσης κ. Τάσο Κοντακίδη, Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης, για τα προβλήματα και τις δράσεις των Συλλόγων τους. Από τους κ.κ. Χριστοδούλου και Κοντακίδη τέθηκε το θέμα που αφορά στην οικονομική στήριξη του Πανέβριου Συνεδρίου Αιμοδοτών που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαρτίου στο Σουφλί, με την επισήμανση ότι πρέπει να τεθεί σε περιφερειακή βάση καθώς αφορά πλέον το σύνολο της Περιφέρειας. Συζητήθηκε ακόμα η έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων για τη δωρεά ομφάλιου αίματος (βλαστοκύτταρα) και την εθελοντική αιμοδοσία, καθώς και η πραγματοποίηση σχετικών εκδηλώσεων. Δύο σημαντικές προτάσεις των Συλλόγων που συζητήθηκαν επίσης, ήταν η διερεύνηση πραγματοποίησης προγράμματος εθελοντικής αιμοδοσίας σε συνεργασία με τη Βουλγαρία, ως διασυνοριακό πρόγραμμα νότιας Βουλγαρίας και Περιφέρειας Α.Μ.Θ., όπως είχε γίνει και κατά το παρελθόν. Προτάθηκε επίσης η διοργάνωση σεμιναρίου επιμόρφωσης των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.


Η κ. Νικολάου δήλωσε σχετικά «Ήταν πολύ εποικοδομητική η συνεργασία με τους εκπροσώπους των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών. Οι προτάσεις τους και οι ανησυχίες τους είναι θέμα που αφορά όλη την κοινωνία. Έχουμε παρακολουθήσει την πολυετή συνεισφορά των Συλλόγων κι ελπίζουμε ότι μετά την 1η Απριλίου, οπότε και θα έχουμε τη δυνατότητα έγκρισης τιμολογίων, να συμβάλουμε στην υλοποίηση των προτάσεών τους, στο πλαίσιο των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων μας.»

Στη δεύτερη συνάντηση η κ. Νικολάου ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους του Συλλόγου Αρχαιοφίλων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Έβρου κ. Νικόλαο Πινάτζη, κ. Τζούλια Μαλακόζη, κ. Γιαννούτσο για θέματα του Μουσείου. Συγκεκριμένα, οι αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση καταστούν αναγκαία αφενός την υπογραφή νέας προγραμματικής σύμβασης και τον ορισμό νέας επιτροπής παρακολούθησης των εργασιών ανακατασκευής και διαμόρφωσης του κτιρίου που στεγάζει το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, αφετέρου τη συνέχιση της χρηματικής ροής προς τον ανάδοχο του έργου, όπως προβλέπει η προηγούμενη σχετική σύμβαση, που είχε υπογραφεί ανάμεσα στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης  – Έβρου, το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Έβρου και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Ο Σύλλογος έθεσε, επίσης, το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του Μουσείου. Η συζήτηση επεκτάθηκε στη δυνατότητα δημιουργίας νέων Μουσείων στον Έβρο, όπως Μουσείο Αλιείας και Θαλάσσης, από κοινού με την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και σε συνεργασία με τους νέους Δήμους, προκειμένου να συμβάλουν όλοι στη συνέχιση της πολιτιστικής παράδοσης και κατά συνέπεια στην τουριστική ανάπτυξη του νομού.

Η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου επισήμανε την πολυετή συνεργασία του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης με τα Μουσεία της χώρας, την εξαιρετική ποιότητα των εκθέσεων, καθώς και την έλευση κατόπιν προσκλήσεων του Δ.Σ. εξεχόντων προσωπικοτήτων από το χώρο της τέχνης, των γραμμάτων και των επιστημών. Σε ό,τι αφορά το έργο της εν εξελίξη σύμβασης είπε «Όλοι περιμένουμε να δούμε και να απολαύσουμε την ολοκλήρωση της καταγραφής, ανάδειξης, μέσω εκθεμάτων, της ιστορίας και της μνήμης της Αλεξανδρούπολης, προϊόν πολύχρονου μόχθου, εξαιρετικών επιστημόνων και ανθρώπων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πάθος για την ιστορία και την παράδοση.»


Συντάκτης Νewsroom 3 Φεβρουαρίου, 2011 16:34

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV