Συνέντευξη τύπου για το 25ο Συνέδριο της Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Νewsroom 31 Μαΐου, 2012 06:10

Συνέντευξη τύπου για το 25ο Συνέδριο της Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών στην Αλεξανδρούπολη

Κοινή συνέντευξη τύπου ενόψει της έναρξης του 25ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως την 3η Ιουνίου 2012, στην Αλεξανδρούπολη, παραχώρησαν σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης και ο Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης (ΚΛΑ) Ευάγγελος Μανωλόπουλος.


Το συνέδριο έχει κεντρικό θέμα «Το σενάριο στον κινηματογράφο» και πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της ΚΛΑ και την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η κα Νικολάου δήλωσε σχετικά «Ο θεσμός των Κινηματογραφικών Λεσχών κράτησε ζωντανή την τέχνη του κινηματογράφου. Πότε; Όταν η τηλεόραση κυριάρχησε, θα μπορούσαμε να πούμε, στη δική μας διασκέδαση. Η Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, από την ίδρυσή της δημιούργησε ευνοϊκές συνθήκες για την ίδρυση και λειτουργία αυτών των Κινηματογραφικών Λεσχών στην περιφέρεια με σκοπό τη προώθηση της κινηματογραφικής παιδείας, την υποστήριξη και την προώθηση του κινηματογράφου. Οι τοπικές κινηματογραφικές λέσχες, μια από αυτές είναι και η δική μας ΚΛΑ, η οποία για πολλά-πολλά χρόνια μας συντροφεύει, με την προβολή των ταινιών της που πραγματικά οι περισσότερες είναι ποιοτικές, με τη διοργάνωση συζητήσεων γύρω από το θέμα του κινηματογράφου, όπως επίσης και με άλλες δράσεις, κράτησαν τους θεατές σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην πόλη μας, στο χώρο του κινηματογράφου, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον τους.

Μια από τις δράσεις αυτές είναι και τα συνέδρια, το οποίο έχουμε την τύχη να φιλοξενούμε εδώ. Ποιος είναι ο σκοπός αυτών των συνεδρίων; Πολιτιστική αποκέντρωση με τη συμμετοχή ανθρώπων αξιόλογων από όλη την Ελλάδα, τα μέλη δηλαδή των Κινηματογραφικών Λεσχών. Θέλω να τονίσω το γιατί της συνδιοργάνωσης. Γιατί η Π.Ε. Έβρου δέχτηκε να συνδιοργανώσει με μεγάλη ευκολία το συνέδριο της ΚΛΑ. Είναι ένα πολιτιστικό γεγονός, ένα γεγονός το οποίο έχει πανελλήνια εμβέλεια. Λειτουργεί ως ευκαιρία προβολής και ανάδειξης της περιοχής μας. Με ποιον τρόπο; Οι συμμετέχοντες, 100 και παραπάνω άτομα, που θα έρθουν από όλα τα μέρη της Ελλάδας, θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν και να απολαύσουν τη φιλοξενία των ανθρώπων, των Θρακιωτών μας, να επισκεφτούν την τοπική αγορά που το χρειάζεται αυτή την περίοδο, να γνωρίσουν τις ομορφιές της περιοχής μας, και να φύγουν γεμάτοι εντυπώσεις από το νομό. Υπάρχει λοιπόν μια ανταποδοτικότητα την οποία θα τη δεχτούμε πολύ ευχάριστα, πέρα από το σημαντικό πολιτιστικό έργο, το οποίο θα δούμε στις αίθουσες του κινηματογράφου, όπως επίσης και θα ακούσουμε την ημέρα του συνεδρίου από τις εισηγήσεις των ανθρώπων αυτών. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία και να ζητήσω από όλους μας στήριξη με τη συμμετοχή μας σε αυτές τις δράσεις, από σήμερα μέχρι και την Κυριακή που τελειώνει το συνέδριο. Οι δράσεις είναι ανοιχτές στο κοινό, χωρίς εισιτήριο.»

 


Συντάκτης Νewsroom 31 Μαΐου, 2012 06:10

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV