ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Συντάκτης Νewsroom 3 Ιουλίου, 2010 10:57

Συνελήφθησαν τις μεσημβρινές ώρες της 02/07/2010, στο 1ο χλμ. Ε.Ο. Αλεξ/πολης-Κομοτηνής, από Αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, ένας αλλοδαπός διακινητής και δεκαπέντε λαθρομετανάστες.

Ειδικότερα, περί την 12.30΄ ώρα της 02-07-2010, Αστυνομικός που βρισκόταν εκτός διατεταγμένης Υπηρεσίας, στην αγροτική περιοχή Πέπλου Φερών Έβρου, εντόπισε ομάδα λαθρομεταναστών, να επιβιβάζονται σε Ι.Χ.Φ. αυτ/το, το οποίο εν συνεχεία εισήλθε στην Ν.Εγνατία Οδό με κατεύθυνση προς Αλεξ/πολη. Με συντονισμό του R/T Κέντρου της Δ/νσής μας, δόθηκε σήμα στάσης, από Αστυνομικούς, στο ανωτέρω όχημα, ο οδηγός του οποίου δεν συμμορφώθηκε. Το όχημα ακολουθήθηκε και στο 1ο χλμ. της Ε.Ο.Αλεξ/πολης – Κομοτηνής, ο οδηγός εγκατέλειψε εν κινήσει το όχημα και τράπηκε σε φυγή, χωρίς να καταφέρει να διαφύγει της σύλληψης, ενώ το όχημα ακινητοποιήθηκε μετά από λίγα μέτρα.


Σε έρευνα στο όχημα του διακινητή, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε δεκαπέντε  λαθρομετανάστες, οι οποίοι εισήλθαν στη χώρα βραδινές ώρες της 01-02/07/2010, μέσω του ποταμού Έβρου, με πλαστική βάρκα, από άγνωστο σημείο παρέβριας περιοχής και εν συνεχεία κινούμενοι πεζή, έφτασαν στην περιοχή του Πέπλου, όπου τους ανέμενε για επιβίβαση, ο οδηγός του ανωτέρω Ι.Χ.Φ.αυτ/του.

Κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των διακοσίων πενήντα Ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή του διακινητή.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξ/πολης.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.


Συντάκτης Νewsroom 3 Ιουλίου, 2010 10:57

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV