Στόχος του στρατηγικού σχεδιασμού για την Αλεξανδρούπολη ‘η βιώσιμη πόλη’

Συντάκτης Νewsroom 29 Νοεμβρίου, 2011 08:26

Στόχος του στρατηγικού σχεδιασμού για την Αλεξανδρούπολη ‘η βιώσιμη πόλη’


Συνεδρίασε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και ώρα 18:30 η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης με αντικείμενο τον Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχεδιασμό του Δήμου για την 3ετία 2012-2014 με τίτλο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 2014: ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ, υπό την προεδρία του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη.


Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τοπικής και οργανωτικής ανάπτυξης του δήμου, το οποίο περιλαμβάνει έργα, δράσεις και μέτρα υπέρ της ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, της βελτίωσης της λειτουργίας των υπηρεσιών και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των δημοτών. Το πρόγραμμα συντάσσεται υπό την εποπτεία του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Αντώνη Βαμβακερού, με την ενεργό συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης παρουσίασε στην επιτροπή τους κεντρικούς άξονες του Στρατηγικού Σχεδιασμού οι οποίοι συνοψίζονται στους εξής τέσσερις:

Α) «Νέο Αστικό Περιβάλλον και Ασφαλής Πόλη»

Β) «Ενίσχυση της Κοινωνικής Συνοχής»

Γ) «Ισόρροπη Ανάπτυξη Πόλης και Υπαίθρου»

Δ) «Ισχυρός Δήμος με Επίκεντρο τον Πολίτη»

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι τοποθετήσεις και προτάσεις των μελών της δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, ενώ η συνεδρίαση λύθηκε με ψηφοφορία υπέρ του Στρατηγικού Σχεδιασμού που πρότεινε η δημοτική αρχή, η οποία και έληξε με ομόφωνη αποδοχή του. Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί και θα παρουσιαστεί προς ψήφιση στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου.

 


Συντάκτης Νewsroom 29 Νοεμβρίου, 2011 08:26

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV