Στην “αυλή” του κουμπάρου άλλα 5.500 ευρώ από τον Δήμαρχο Ορεστιάδας

Συντάκτης Νewsroom 26 Ιουνίου, 2013 14:14

Στην “αυλή” του κουμπάρου άλλα 5.500 ευρώ από τον Δήμαρχο Ορεστιάδας

Το πάρτυ των απευθείας αναθέσεων νομικών υποθέσεων του Δήμου Ορεστιάδας σε δικηγόρους – συνεργάτες του δικηγόρου κ. Γιώργου Αντωνιάδη, κουμπάρου του Δημάρχου Ορεστιάδας και συστεγαζόμενου συνεργάτη της συζύγου του κ. Μουζά  συνεχίζεται από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, στην οποία, σημειώνεται ότι, δεν συμμετέχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Επομένως, οι συνεργάτες του Δημάρχου μπορούν να διορίζουν όποιον δικηγόρο επιθυμούν, χωρίς να δίνουν λόγο σε κανέναν.

Στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κλήθηκαν να συζητήσουν και να εγκρίνουν – μεταξύ άλλων – το 14ο θέμα της ημερήσιας διάταξης το οποίο αφορά τον «Καθορισμό αμοιβής δικηγόρου για το χειρισμό ζητήματος ιδιαίτερης σημασίας για τα συμφέροντα του Δήμου, απαιτούμενου εξειδικευμένης γνώσης (άρθρο 72-π1ιε Ν.3852/2010)». Έτσι, λοιπόν, μετά την εισήγηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Μπουργκούδη Γεώργιου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης αποφάσισαν “την πρόσληψη της δικηγόρου Δεληγιάννη Αλεξάνδρας (δικηγόρος με έδρα το Διδυμότειχο), για την εκπροσώπηση του Δήμου για τον χειρισμό εκκρεμών υποθέσεων σχετικά με τα έσοδα του Δήμου και συγκεκριμένα για τη  παροχή γνωμοδοτήσεων που αφορούν ληξιπρόθεσμα χρέη,  παραγραφή και διαγραφή χρεών,  αναγκαστικά μέτρα είσπραξης κλπ. έναντι αμοιβής 5.500,00 ευρώ  σε βάρος του Κ.Α. 00/6111 του προϋπολογισμού τρέχοντος έτους του Δήμου κατά παρέκκλιση των διατάξεων των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 281 του Ν. 3463/06.”.


Στην εισήγηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών, την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω, πουθενά δεν αναφέρονται οι εξειδικευμένες γνώσεις της συγκεκριμένης και συμπαθέστατης κατά τα άλλα νεαρής δικηγόρου. Είναι γνωστό στους νομικούς κύκλους ότι η ανωτέρω δικηγόρος συνεργάζεται με το γραφείο των Αντωνιάδη και Τσακιρίδου – Μουζά, αρκετά χρόνια. Επομένως δεν χωρά αμφιβολία ότι η επιλογή της δεν έγινε με αξιοκρατικά κριτήρια, αλλά με μόνο της προσόν τη συνεργασία της με τον κουμπάρο του Δημάρχου, ο οποίος άλλοτε στο παρελθόν θα ελάμβανε και αμοιβή 15.000 ευρώ από την ΔΗΚΕΠΑΟ για τον νομικό έλεγχο (;) των συμβάσεων του ΑΡΔΑ, εάν δεν είχε γίνει γνωστό το θέμα από το www.radioevros.gr.

Όπως ήταν φυσικό οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αντέδρασαν σε αυτήν την άκρως αντιδημοκρατική ενέργεια της παράταξης του Δημάρχου και επανέφεραν το θέμα της σύστασης της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία ήδη θα έπρεπε να λειτουργεί στον Δήμο Ορεστιάδας. Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μουζάς προσπάθησε με έωλα επιχειρήματα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, τη στιγμή που ο Δήμος Κομοτηνής πραγματοποίησε πρόσφατα προσλήψεις στη Νομική του Υπηρεσία. Επομένως δεν ευσταθούν τα όσα ανέφερε στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο. Η παράταξη του κ. Μουζά συνεχίζει να προκαλεί με τις απευθείας αναθέσεις στα “δικά” τους παιδιά και διατηρώντας το κενό στην ενημέρωση των πολιτών, αφού δεν προβάλλονται οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου από την δημοτική τηλεόραση μετά την καταψήφιση από την πλειοψηφία της πρότασης του κ. Χαμαλίδη. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ορεστιάδας οφείλει να λάβει άμεσα θέση στις προκλητικές αντιδημοκρατικές πρακτικές που χρησιμοποιεί η Διοίκηση του Δήμου Ορεστιάδας.

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                                                                         Ορεστιάδα  20-06-2013

ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ

Δ Η Μ Ο Σ  ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

 

Ε Ι Σ Η Γ Η Σ Η

 

ΘΕΜΑ: « Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου για το χειρισμό ζητήματος ιδιαίτερης σημασίας για τα συμφέροντα του Δήμου, απαιτούμενου εξειδικευμένης γνώσης (άρθρο 72-π1ιε Ν.3852/2010)»        

Με την περίπτωση ιε της παρ.1 του άρθρου 72 του Ν.3852/10 ορίζεται ότι η Οικονομική Επιτροπή με απόφασή της μπορεί να αναθέσει κατ’ εξαίρεση  σε δικηγόρο, τον εξώδικο ή δικαστικό χειρισμό, ανά υπόθεση, ζητημάτων, τα οποία έχουν  ιδιαίτερη σημασία για τα συμφέροντα του Δήμου και απαιτούν εξειδικευμένη γνώση ή  εμπειρία. Στις περιπτώσεις αυτές η αμοιβή του δικηγόρου ορίζεται σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 281 του Ν.3463/06.

Με την παρ.3 του άρθρου 281 του Ν.3463/06 ορίζεται ότι:

«Για την εξώδικη ή δικαστική αντιμετώπιση νομικών ζητημάτων, τα οποία έχουν ιδιαίτερη  σημασία ή σπουδαιότητα και απαιτούν εξειδικευμένη νομική γνώση ή εμπειρία, η αμοιβή του δικηγόρου καθορίζεται με απόφαση του δημοτικού ή του κοινοτικού  συμβουλίου κατά παρέκκλιση των προηγούμενων παραγράφων. Η σχετική απόφαση λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων  μελών τους όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 7 του άρθρου 36 του Ν. 3801/2009 »

Με την υπ’ αριθμ. 147/2013 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής προσλήφθηκε η δικηγόρος Δεληγιάννη Αλεξάνδρα, για την εκπροσώπηση του Δήμου για τον χειρισμό εκκρεμών υποθέσεων σχετικά με τα έσοδα του Δήμου και συγκεκριμένα για τη  παροχή γνωμοδοτήσεων που αφορούν ληξιπρόθεσμα χρέη,  παραγραφή και διαγραφή χρεών,  αναγκαστικά μέτρα είσπραξης κλπ.

Η αμοιβή των δικηγόρων, για υποθέσεις που αφορούν Δήμο γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα περί δικηγόρων που ισχύουν κάθε φορά επειδή όμως οι υποθέσεις σχετικά με τα έσοδα του Δήμου και συγκεκριμένα για τη  παροχή γνωμοδοτήσεων που αφορούν ληξιπρόθεσμα χρέη,  παραγραφή και διαγραφή χρεών,  αναγκαστικά μέτρα είσπραξης κλπ. έχουν  ιδιαίτερη σημασία για τα συμφέροντα του Δήμου και απαιτούν εξειδικευμένη γνώση ή  εμπειρία, πρέπει να ορισθεί το ύψος της αμοιβής του δικηγόρου στο ποσό των 5.500,00 ευρώ  σε βάρος του Κ.Α. 00/6111 του προϋπολογισμού τρέχοντος έτους του Δήμου κατά παρέκκλιση των διατάξεων των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 281 του Ν. 3463/06.

Ο Αντιδήμαρχος οικ. Υπηρεσιών

Μπουργκούδης Γεώργιος

alex-page-001 alex-page-002

                                                                                                                                       Δημήτρης Μωρίδης


Συντάκτης Νewsroom 26 Ιουνίου, 2013 14:14

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV