Σκληρή κριτική στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης από την παράταξη “μαζί πάμε μπροστα”

Συντάκτης Νewsroom 14 Μαρτίου, 2012 10:58

Σκληρή κριτική στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης από την παράταξη “μαζί πάμε μπροστα”


 
Από την ημέρα που ανέλαβε το Δήμο Αλεξανδρούπολης ο κ. Λαμπάκης και η παράταξή του, παρακολουθούμε με προβληματισμό και αγωνία τη νέα Δημοτική Αρχή να ξεφεύγει από τις υποσχέσεις και τους στόχους για τους οποίους έχει εκλεγεί και να καταφεύγει σε ένα άκρατο, λαϊκίστικο και επικοινωνιακό παιχνίδι με απρόβλεπτες συνέπειες για τον Δήμο και τους Δημότες.
Σε  πρόσφατη τηλεοπτική παρουσία του σε τοπικό κανάλι, μαζί με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και με θέμα συζήτησης τον απολογισμό του Δήμου, ο Δήμαρχος βρέθηκε εκτεθειμένος όταν ο επικεφαλής της παράταξής μας Γιώργος Ραπτόπουλος παρουσίασε έγγραφα, που ο ίδιος είχε ζητήσει, από την Τεχνική Υπηρεσία, το οποίο διέψευδε έγγραφα που είχε παρουσιάσει ο κ. Λαμπάκης στον απολογισμό του!!!
Έκπληκτοι είδαμε ότι η επόμενη κίνηση του κ. Λαμπάκη, ήταν η αποστολή προς τους διευθυντές των υπηρεσιών του δήμου μιας απόφασής του, με την οποία απαγορεύει να ενημερώνονται μετά από αίτημα τους οι δημοτικές παρατάξεις και οι δημοτικοί σύμβουλοι εάν πρώτα δεν το ελέγχει και δεν το εγκρίνει ο ίδιος!!!
Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος απέτυχε:
Απέτυχε στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Το δικαίωμα οι δημοτικές παρατάξεις και οι δημοτικοί σύμβουλοι να ενημερώνονται απευθυνόμενοι στις υπηρεσίες του δήμου εκτός του ότι έχει κερδηθεί όλα αυτά τα χρόνια από τη  λειτουργία και τους αγώνες της τοπικής αυτοδιοίκησης, πέρα από το ότι είναι νόμιμο αλλά και ηθικό, αποτελεί και βασικό συστατικό της λειτουργίας του Δήμου, του Δημοτικού Συμβουλίου και κατ’ επέκταση των θεσμών της τοπικής αυτοδιοίκησης, το οποίο προφανώς «διαφορετικά»αντιλαμβάνεται ο κ. Δήμαρχος και οι συνεργάτες του.
Απέτυχε στη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος είναι ανακόλουθος ως προς τις προεκλογικές του δεσμεύσεις περί «γυάλινου δημαρχείου»και «διάφανης διαχείρισης». Αντί όσων υποσχέθηκε προεκλογικά υφαρπάζοντας  την ψήφο των πολιτών, μας έδωσε «συγκεντρωτισμό» και «ευνουχισμό» της λειτουργίας των υπηρεσιών, χάριν των «πολιτικών σκοπιμοτήτων» του.
Πέτυχε όμως στον ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ
Αντί να απελευθερώνονται οι λειτουργίες των  υπηρεσιών του Δήμου από τον παρεμβατισμό των πολιτικών τους προϊσταμένων, για την εξυπηρέτηση των πολιτών, την  πάταξη της ρουσφετολογίας και την αύξηση της αποδοτικότητας, επιβάλλεται η αρχή του ενός ανδρός. Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.
Δεν θα παρακολουθήσουμε τον κ. Δήμαρχο στον πολιτικό κυνισμό του και σε αυτού  του είδους τις επιδόσεις του. Τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και ταδημοσιοσχετίστικα τρικ δεν μπορούν να καλλωπίσουν το πολιτικό αδιέξοδο της παράταξης του κ. Λαμπάκη. Δεν μπορούν να κρύψουν την οδυνηρή πραγματικότητα της συνολικής υποβάθμισης του Δήμου. Δεν μπορούν να καθησυχάσουν την αγωνία των δημοτών για το αβέβαιο αύριο. Τις αρχές τηςΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, της ΣΩΣΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ και της ΣΥΝΕΣΗΣ υπηρετούμε και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε. Συνειδητά απορρίπτουμε την ενός ανδρός αρχή, επιλέγουμε τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ, τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και σύντομα θα παρουσιάσουμε στους πολίτες του δήμου μας, μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης του Δήμου για τις επόμενες εκλογές.
Και δίνουμε μια υπόσχεση, ότι θα  συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε τα κακώς κείμενα των πράξεών του και  θα διεκδικούμε λύσεις και ανάσες στους καθημερινά ασφυκτιούντες συμπολίτες μας.
Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για τους πολίτες και τις ανάγκες τους.


Συντάκτης Νewsroom 14 Μαρτίου, 2012 10:58

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV