Πανελλαδικές: Λήγει απόψε τα μεσάνυχτα η προθεσμία για το Μηχανογραφικό

Συντάκτης Νewsroom 20 Ιουλίου, 2020 11:29

Πανελλαδικές: Λήγει απόψε τα μεσάνυχτα η προθεσμία για το Μηχανογραφικό

Ένα βήμα μένει για τους περίπου 100.000 υποψήφιους για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και αυτό δεν είναι άλλο από την οριστικοποίηση των επιλογών τους στο Μηχανογραφικό Δελτίο, ώστε βάσει αυτών να καθοριστούν οι βάσεις εισαγωγής των σχολών για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21.

Λήγει απόψε η προθεσμία ηλεκτρονικής οριστικοποίησης και τελικής υποβολής του μηχανογραφικού.


Μετά τα μεσάνυχτα η ειδική εφαρμογή θα κλείσει και θα αρχίσει ο έλεγχος και η επεξεργασία των προτιμήσεων των υποψηφίων.

Επιπλέον, σήμερα Δευτέρα θα λειτουργήσουν όλα τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, για να μπορέσουν να βοηθήσουν τους υποψήφιους στην υποβολή του μηχανογραφικού. Εκείνη την ημέρα, οι υποψήφιοι θα μπορούν να αποκτήσουν κωδικό ασφαλείας (αν δεν πρόλαβαν ή αν τον έχασαν) ή/και να αναιρέσουν το ήδη οριστικοποιημένο μηχανογραφικό, για να οριστικοποιήσουν αμέσως εκ νέου ένα άλλο.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό θα καταχωρείται στη βάση δεδομένων του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν θα είναι δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Η προθεσμία της 20ής Ιουλίου είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Από το υπουργείο προτείνεται στους υποψήφιους να εκτυπώνουν ή/και να αποθηκεύουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (το οποίο θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε να έχουν ανά πάσα στιγμή εύκαιρες τις τελικές προτιμήσεις τους.


Συντάκτης Νewsroom 20 Ιουλίου, 2020 11:29

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV