Οι υποχρεωτικές μετατάξεις νομαρχιακών υπαλλήλων αναδεικνύουν τον συγκεντρωτισμό του Καλλικράτη

Συντάκτης Νewsroom 22 Μαρτίου, 2011 11:51

Διαφωνούν οι νομαρχιακοί υπάλληλοι στο θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων που ανέκυψε, λόγω της αναγκαιότητας κάλυψης θέσεων από τις ΠΕ Καβάλας, Ξάνθης και Έβρου στις κεντρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας στην Κομοτηνή. Μάλιστα, το σχετικό έγγραφο της Εκτελεστικής Επιτροπής ΑΜΘ διαπιστώνει την ανάγκη στελέχωσης των κεντρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και προκειμένου να καλυφθούν και οι ανάγκες των αντιπεριφερειών περιλαμβάνει και την μετακίνηση προσωπικού από την ΠΕ Δράμας στην ΠΕ Καβάλας.


Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αντίθετοι στην ομόφωνη απόφαση του Περιφερειάρχη και των αντιπεριφερειαρχών για τη μετακίνηση του προσωπικού στην Κομοτηνή.

Μάλιστα, εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους σε συνάντηση που είχαν στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας με τον Άρη Γιαννακίδη, αντιπροτείνοντας να μη συγκεντρώνονται όλες οι αρμοδιότητες στην Κομοτηνή, αλλά να γίνει κατανομή στους νομούς της ΑΜΘ, ώστε να μην απαιτείται η μετακίνηση του προσωπικού.

«Διαπιστώνουμε ότι και με τον Καλλικράτη υπάρχει ένα συγκεντρωτικό σύστημα και δεν επιτυγχάνεται η αποκέντρωση, αφού το σύνολο των αρμοδιοτήτων συγκεντρώνονται στην έδρα της περιφέρειας», σημείωσε εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Στη συνάντηση, ο κ. Γιαννακίδης προσπάθησε να εξηγήσει στους εκπροσώπους των πρωτοβάθμιων συλλόγων όλων των ΠΕ της ΑΜΘ τις δυσκολίες που αντιμετωπίζονται και στην κατεύθυνση αυτή ενημέρωσε για προγραμματισμένη συνάντηση με τον υφυπουργό κ. Ντόλιο, στον οποίο θα έθετε θέμα χρήσης μικρού λεωφορείου για τις ανάγκες της μετακίνησης των υπαλλήλων από τις άλλες ΠΕ στην Κομοτηνή, μιας και το ισχύον νομικό καθεστώς δεν το επιτρέπει.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους δηλώνουν αντίθετοι με όσα προτάθηκαν, τονίζοντας «παράλληλα ότι ο Καλλικράτης ήρθε για να περιορίσει τα έξοδα και με αυτές τις προτάσεις δεν επιτυγχάνεται η οικονομία».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχικός σχεδιασμός περιλάμβανε τη μετακίνηση 81 ατόμων από τις ΠΕ, αργότερα ειπώθηκε και ότι δε θα γίνει καμία μετακίνηση, ενώ τώρα έχει επικρατήσει η πρόταση να γίνουν μικρότερης κλίμακας υποχρεωτικές μετατάξεις, περίπου 20-40, χωρίς να είναι κάτι δεδομένο ακόμη.

Να σημειωθεί ότι οι εθελούσιες μετατάξεις έχουν δρομολογηθεί, ενώ οι επιχειρούμενες μετακινήσεις προσωπικού θα είναι οι πρώτες υποχρεωτικές μετατάξεις στην ΑΜΘ.

Πηγή: Εμπρός


Συντάκτης Νewsroom 22 Μαρτίου, 2011 11:51

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV