Οι αποζημιώσεις στοίχησαν βαριά πρόστιμα στη χώρα- Απάντηση Σκανδαλίδη για την εξαίρεση βαμβακοκαλλιεργειών

Συντάκτης Νewsroom 26 Νοεμβρίου, 2010 10:54

Απάντηση στην Αναφορά προς τον Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη  έλαβε η  Βουλευτής Έβρου ΠΑΣΟΚ Όλγα Ρενταρή-Τέντε μετά την ανακοίνωση διαμαρτυρίας των αγροτών της περιοχής Τυχερού  σχετικά με την εξαίρεση των βαμβακοκαλλιεργητών  που επλήγησαν από τις περσινές πλημμύρες από τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.


Όπως αναφέρει ο κ. Υπουργός στο κείμενο της απάντησης του, από τον ΕΛΓΑ κατεβλήθησαν στους δικαιούχους μέχρι τις 30/9/2010 αποζημιώσεις ύψους 7.140.306,64 ευρώ για καλλιέργειες σιτηρών, μηδικής σπαραγγιών κ.λ.π..

Όσον αφορά την μείωση της παραγωγής των βαμβακοκαλλιεργειών αυτή δεν καλύπτεται από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ,  άλλα από το πρόγραμμα κρατικών οικονομικών ενισχύσεων ΠΣΕΑ.

Στην κατεύθυνση αυτή το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ήδη συγκεκριμένη εισήγηση στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας.

Τέλος στο κείμενο της απάντησης αναφέρεται ότι η αναπλήρωση των απωλειών του εισοδήματος θα γίνει μέσα από νόμιμες διαδικασίες και όχι από λογικές κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεων που στοίχησαν βαριά πρόστιμα στη χώρα και οδήγησαν τον ΕΛΓΑ στον υπερδανεισμό και ένα βήμα πριν την χρεωκοπία.


Συντάκτης Νewsroom 26 Νοεμβρίου, 2010 10:54

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV