Νικολάου: “Η απουσία του Περιφερειάρχη ήταν στην ουσία παρουσία για τον Έβρο”

Συντάκτης Νewsroom 8 Ιουλίου, 2011 07:56

Νικολάου: “Η απουσία του Περιφερειάρχη ήταν στην ουσία παρουσία για τον Έβρο”

Δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γεωργίας Νικολάου – Μαυρανεζούλη για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου


«Είχαμε τη 14η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Είναι η πρώτη φορά που έγινε χωρίς την παρουσία του Περιφερειάρχη, αλλά η απουσία του ήταν στην ουσία παρουσία για τον Έβρο. Βρισκόταν στην Αθήνα σε συνάντηση εκείνη την ώρα με τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Τουρισμού κ. Νικητιάδη για το θέμα της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε αποτελέσματα, αυτά που περιμένουν και οι εργαζόμενοι και οι σπουδαστές της Σχολής.

Από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και τα προ ημερήσιας που αφορούν και τον Έβρο ήταν οι προτάσεις που έγιναν από τον θεματικό μας Αντιπεριφερειάρχη κ. Ούστογλου για το θέμα που αφορά στη χωροθέτηση των υδατοκαλλιεργειών στην Περιφέρειά μας. Είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα αν σκεφτεί κανείς ότι στην Περιφέρειά μας έχουμε 30 λιμνοθάλασσες. Οι προτάσεις καταρτίστηκαν σε συνεργασία επιστημόνων και υπηρεσιακών παραγόντων. Έγιναν αποδεκτές από τα μέλη του Συμβουλίου κι ευελπιστούμε να τύχουν αποδοχής από το αρμόδιο υπουργείο. Για το σκοπό αυτό θα ακολουθήσουν επαφές του Περιφερειάρχη και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη με την ηγεσία του υπουργείου.

Άλλα θέματα είχαν να κάνουν με την πρόσληψη 35 υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου – οκτάμηνης σύμβασης – για την κάλυψη αναγκών της Περιφέρειας. Η διαδικασία πρόσληψης των συμβασιούχων, ο αριθμός των οποίων εγκρίθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο, θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν 2190\94 (ΑΣΕΠ). Για την Π.Ε. Έβρου προβλέπεται μια θέση Κτηνιάτρου στην Ορεστιάδα.

Επίσης, το Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την λύση και εκκαθάριση του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) με την επωνυμία «ΕΒΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ», και την μεταφορά-κατάταξη των 6 μελών του προσωπικού του στο στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Το Συμβούλιο όρισε, επίσης, τα μέλη για τη συγκρότηση πενταμελών επιτροπών του άρθρου 11 ΠΑ 51/2006 για τις Περιφερειακές Ενότητες που αφορά στις Λαϊκές Αγορές. Για τη Περιφερειακή Ενότητα Έβρου η επιτροπή έχει ως εξής:

 

 

  1. Τσόγκα Ελπινίκη, ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμήματος Εμπορίου-Τουρισμού, ως Πρόεδρος, με αναπληρωτή τον Ανθόπουλο Ευάγγελο, ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, υπάλληλο της ίδιας Υπηρεσίας
  2. Μουρίκας Απόστολος, ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού, υπάλληλος του Τμήματος Εμπορίου-Τουρισμού, ως μέλος, με αναπληρώτρια την Μόκαλη Πασχαλινά, ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού, υπάλληλο της ίδιας Υπηρεσίας Γκακίδης Αθανάσιος, ΠΕ Διοικητικού-Λογιστικού, υπάλληλος του Αποκεντρωμένου Τμήματος Εμπορίου Ορεστιάδος, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Πασαλίδη Γεώργιο, ΔΕ Διοικητικού -Λογιστικού, υπάλληλο της ίδιας Υπηρεσίας  ‘
  3. Γιώτη Αλέξανδρο, εκπρόσωπο του Σωματείου Πωλητών Λαϊκών Αγορών του Ν. Έβρου, ως μέλος, με αναπληρωτή του την Καλτάκη Εριφύλλη, εκπρόσωπο του ίδιου σωματείου
  4. Σκαρλάτου Ζωή, εκπρόσωπο του Σωματείου Παραγωγών Οπωροκηπευτικών ως μέλος, με αναπληρωτές τους Καλεμτζή Χαράλαμπο και Δεμίρη Σταύρο, εκπροσώπους του ιδίου σωματείου.

 

Τέλος, ό,τι αφορά στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, όπως είναι γνωστό το έργο είναι στο τέλος του, ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τα εγκαίνια, όμως μέχρι την πλήρη ολοκλήρωσή του προβλέπεται από τη σύμβαση, όπως είναι γνωστό, επιτροπή παρακολούθησης. Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αποφασίστηκε η αντικατάσταση των αιρετών μελών των οποίων η θητεία έχει λήξει με υπηρεσιακούς παράγοντες, συγκεκριμένα από αρχιτέκτονες, μετά από πρότασή μας.»

 


Συντάκτης Νewsroom 8 Ιουλίου, 2011 07:56

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV