Μήνυμα “Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης” στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης απηύθυναν Παπουτσής, Besson και Malmstrom από το βόρειο Έβρο

Συντάκτης Νewsroom 5 Νοεμβρίου, 2010 19:07

Μήνυμα “Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης” στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης απηύθυναν Παπουτσής, Besson και Malmstrom από το βόρειο Έβρο

Στα ελληνοτουρκικά σύνορα παράλληλα του ποταμού Έβρου, στο σημείο από όπου εισέρχεται καθημερινά ένας τριψήφιος αριθμός λαθρομεταναστών στη χώρα μας, ξεναγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, ο Γάλλος Υπουργός Μετανάστευσης, Eric Besson, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Cecilia Malmstrom και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της υπηρεσίας FRONTEX, Ilkka Laitinen. Στην περιοχή της Νέας Βύσσας οι υπουργοί και οι εκπρόσωποι της Ε.Ε. συναντήθηκαν με αστυνομικούς της Frontex.

Η υπηρεσία έχει τοποθετήσει στο βόρειο τμήμα του νομού Έβρου περίπου 120 αστυνομικούς της ομάδας RABIT (ομάδα ταχείας συνοριακής επέμβασης) προερχόμενοι από 26 διαφορετικές ευρωπαϊκές  χώρες, προκειμένου να συνδράμουν στη φύλαξη των ελληνικών συνόρων. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών η μεταναστευτική ροή έχει εντατικοποιηθεί με αποτέλεσμα να εισέρχονται καθημερινά εκατοντάδες πρόσφυγες λαθραία στη χώρα μας και κατά συνέπεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Για περισσότερους από 40.000 ανθρώπους, που έχουν περάσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα κατά τη διάρκεια του έτους 2010, έκανε λόγο η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Cecilia Malmstrom, η οποία επεσήμανε, ότι η Ευρωπαίοι εταίροι διατίθενται να βοηθήσουν την Ελλάδα με ανθρώπινο δυναμικό, χρηματική βοήθεια και τεχνογνωσία, ενώ καλείται και η ελληνική πλευρά να αξιοποιήσει την βοήθεια, που της παρέχεται. Η κ. Malmstrom αναφέρθηκε στο θέμα της συνεργασίας με την Τουρκία, αλλά και στην προβληματική κατάσταση στα γεμάτα κέντρα φύλαξης, όπου κρατείται και ένας μεγάλος αριθμός ανήλικων παιδιών. “Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρέχει κάθε απαραίτητη βοήθεια στην Ελλάδα για την υλοποίηση του σχεδίου δράσης της κυβέρνησής της σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος και την ανασύσταση του συστήματος ασύλου” δήλωσε η Επίτροπος, ενώ πρόσθεσε ότι πρόκειται για “ευρωπαϊκό πρόβλημα”.

Χρήστος Παπουτσής

“Ιδιαίτερα ικανοποιημένος” δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη για την ανταπόκριση από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ τόνισε, ότι “προσδοκούμε στην συνεργασία της τουρκικής πλευράς (…) για τη συμφωνία επαναπροώθησης παράνομων μεταναστών μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.” Ο κ. Παπουτσής πρόσθεσε ότι η αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου παραμένει σημαντικό ζήτημα.

Δηλώσεις Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσή, κατά την επίσκεψη στο Βόρειο Έβρο

Θετικά σχόλια απέσπασε η συνεργασία μεταξύ της ομάδας RABIT και της Ελληνικής Αστυνομίας σε πρώτο στάδιο.

Γενικός Επιθεωρητής της ΕΛ.ΑΣ.


Συντάκτης Νewsroom 5 Νοεμβρίου, 2010 19:07

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV