Κουτρούμπας: Δεν υπήρξε κρούσμα κορονοϊού στα τμήματα ΔΠΘ στην Ορεστιάδα

Συντάκτης Νewsroom 20 Οκτωβρίου, 2020 09:59

Κουτρούμπας: Δεν υπήρξε κρούσμα κορονοϊού στα τμήματα ΔΠΘ στην Ορεστιάδα

Για τα τεστ κορονοϊού που έγιναν προληπτικά σε φοιτητές της σχολής
του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ορεστιάδα μίλησε στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο κοσμήτορας της σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας Σπυρίδωνας Κουτρούμπας

Όπως ανέφερε ο κ. Κουτρούμπας το θέμα ξεκίνησε όταν ενημερώθηκαν πως στο περιβάλλον μιας φοιτήτριας βρέθηκαν κρούσματα covid 19 χωρίς ωστόσο η ίδια να είναι θετική στον κορονοϊό.

Ωστόσο η διοίκηση θεώρησε σωστό για προληπτικούς λόγους να ενεργοποιηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν θεσπιστεί για περίπτωση υπόπτων κρουσμάτων στο περιβάλλον της σχολής οπότε στο πλαίσιο ιχνηλάτησης επαφών της εντός του Πανεπιστημίου βρέθηκε πως η φοιτήτρια είχε παρακολουθήσει ένα εργαστήριο δια ζώσης στο οποίο παραβρέθηκαν, πέραν της φοιτήτριας, ο διδάσκων καθηγητής και άλλοι 25 φοιτητές. Ο Κοσμήτορας της Σχολής σημείωσε ότι το εργαστήριο είχε λάβει χώρα με όλα τα απαραίτητα μέτρα σε ένα χώρο μεγάλης χωρητικότητας όμως θεωρήθηκε σωστό για μια πληθώρα λόγων, με πρωτοβουλία και του Πρύτανη του ΔΠΘ, όλοι οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο να υποβληθούν σε τεστ, τα οποία και ήταν αρνητικά.


Ο κ. Κουτρούμπας δήλωσε για το περιστατικό πως ήταν ένα “κρας τεστ” το οποίο έδειξε ότι τα αντανακλαστικά του πανεπιστημίου λειτουργούν ορθά για οποιοδήποτε θέμα που έχει να κάνει με τον κορονοϊό, δεδομένης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, ενώ επιπρόσθετα μίλησε για την νέα πραγματικότητα στα τμήματα της Ορεστιάδας και την λειτουργία τους και πως έχει προσαρμοστεί λόγω του covid:


Συντάκτης Νewsroom 20 Οκτωβρίου, 2020 09:59

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV