Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

Συντάκτης Νewsroom 2 Ιανουαρίου, 2013 22:53

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

 



«Εύχομαι σε όλους Καλή Χρονιά, Χρόνια Πολλά, Χρόνια Καλύτερα, με υγεία και ζεστασιά! Να έχουμε τη δύναμη να αντέξουμε τις δυσκολίες, μικρές-μεγάλες, λίγες-πολλές, που θα μας έρθουν, αν μας έρθουν, και την αντοχή να δημιουργήσουμε όπως ακριβώς ταιριάζει στον τόπο μας και στην ιστορία μας. Να είμαστε και πάλι ψύχραιμοι στις δύσκολες στιγμές, για όσα θα μας έρθουν, και θέλω να πω με όλη την ψυχή μου ότι θα τα καταφέρουμε. Γιατί όπλα μας θα πρέπει να είναι το χαμόγελό μας, η αισιοδοξία μας, η ελπίδα μας, η αυτοπεποίθησή μας, η δουλειά μας.

Στόχος της Περιφέρειας για το 2013 είναι να συνεχίσει το έργο της, που πραγματικά είναι πάρα πολύ δύσκολο, με σκοπό το καλύτερο των πολιτών μας, του νομού μας, της Περιφέρειάς μας. Έχω πει κι άλλη φορά ότι ο πρωταρχικός στόχος, τουλάχιστον από τη δική μου πλευρά, είναι η αλλαγή νοοτροπίας μας. Αν καταφέρουμε να αλλάξουμε τη στάση ζωής απέναντι στα πράγματα, στα γεγονότα και σε ό,τι άλλο μας έρθει νομίζω τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Θέλω να πιστεύω, επίσης, ότι στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων μας. Θα πρέπει να σκύψουμε πάνω τους με την έγνοια μας, την αγάπη μας και πιστεύω ότι όλα τα άλλα, μικρά ή μεγάλα, θα γίνουν.

Ευχές σε όλους, ιδιαίτερα σε όσους γιορτάζουν σήμερα. Καλή χρονιά, χρόνια πολλά, ευτυχισμένο το 2013!»

Αυτά ευχήθηκε και είπε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη κατά την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας που έγινε το πρωί της Πρωτοχρονιάς στο γραφείο της, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, όπου και δέχθηκε τις ευχές για το νέο έτος από τις τοπικές αρχές, εκπροσώπους φορέων και πολίτες.

Την τελετή ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος.

Η πίτα ήταν παραδοσιακή θρακιώτικη τυρόπιτα με «σημάδια», ενώ το τυχερό φλουρί έτυχε η σύζυγος του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βασιλική Λαμπάκη. Το δώρο ήταν ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα του νομού μας από τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Πέπλου, ο οποίος επιμελήθηκε και τον μπουφέ.

Στην τελετή παρέστησαν οι βουλευτές Γεώργιος Ντόλιος και Μαρίνος Ουζουνίδης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, οι στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων, Απόστρατων Αξιωματικών Έβρου, διευθυντές υπηρεσιών κ.α.

 

 

 


Συντάκτης Νewsroom 2 Ιανουαρίου, 2013 22:53

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV