“Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν!” καταγγέλλουν μέλη της ΚΝΕ στην Αλεξανδρούπολη κατόπιν αστυνομικού ελέγχου

Συντάκτης Νewsroom 30 Σεπτεμβρίου, 2011 09:08

Το Ν.Σ. Έβρου της ΚΝΕ καταγγέλλει την οργανωμένη προσπάθεια χτυπήματος των αγωνιστικών διαθέσεων των νέων, αγωνιστικών διαθέσεων που όλο φουντώνουν.


Ειδικά στην Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα την Τετάρτη 28/09 στελέχη της ΚΝΕ γνωστά στην πόλη για τη δράση τους δέχθηκαν έλεγχο εξακρίβωσης στοιχείων από την αστυνομία για την πολιτική τους δράση έξω από σχολεία της πόλης.

Είναι τουλάχιστον αφελές να ισχυριστεί ο οποιοσδήποτε πως η αστυνομία δεν γνώριζε τα συγκεκριμένα στελέχη της ΚΝΕ, αλλά αυτή η ενέργεια έγινε προσπαθώντας να τρομοκρατήσει, εμποδίζοντας τη δράση των κομμουνιστών. Αυτή η προσπάθεια δε στοχεύει σε αυτά καθαυτά τα μέλη της ΚΝΕ αλλά στο νέο κόσμο που πιο έντονα από πριν τώρα έρχεται σε επαφή με τις θέσεις των κομμουνιστών, συζητάει για τη διέξοδο από αυτή την κατάσταση, μπαίνει στον αγώνα.

ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ!

Η συγκεκριμένοι ενέργεια δεν αποτελεί εξαίρεση αφού δίνουν και παίρνουν οι καταγγελίες για την προσπάθεια τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος και ιδιαίτερα των μαθητικών αγώνων.

Από τη μια έλεγχοι της αστυνομίας σε στελέχη της ΚΝΕ, έλεγχοι μαθητών έξω από τα σχολεία σε Ορεστιάδα, αστυνομικοί με πολιτικά έξω από  καταλήψεις σε σχολείο στον Βόλο. Από την άλλη διευθυντές και μερίδα των καθηγητών που παίρνουν 10 με τόνο στο μάθημα της υποταγής τρομοκρατώντας τους μαθητές με τον γνωστό μπαμπούλα των απουσιών, των αποβολών και όχι μόνο. Χαρακτηριστική για το παιδαγωγικό της ύφος η ομιλία διευθυντή σε λύκειο της πόλης που είπε ακριβώς πως «…όποιοι διανοηθούν να κάνουν κατάληψη στο σχολείο θα βρουν τον μπελά τους αυτοί και οι οικογένειές τους» και πως «αν θέλετε πόλεμο θα τον έχετε»!!!

Προφανώς για την κυβέρνηση, τους μηχανισμούς της και τους εκπρόσωπούς της μέσα στα σχολεία δεν αποτελούν πρόβλημα οι ελλείψεις καθηγητών και βιβλίων, η άθλια κατάσταση με τα φροντιστήρια, η ημιμάθεια αλλά η δράση της ΚΝΕ και οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες των μαθητών για δωρεάν παιδεία με δωρεάν βιβλία για όλους.

 

Η ΚΝΕ καλεί κάθε μαθητή να σκεφτεί καλά και να κρίνει ποιους έχει στο πλευρό του, με ποιους πρέπει να αγωνιστεί από κοινού. Τώρα χρειάζεται ενιαίος αγώνας μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων, αγωνιστών καθηγητών. Τώρα από κοινού οι μαθητές με τους εργαζόμενους και άνεργους γονείς τους να δυναμώσουν τον αγώνα μέσα από τις συνελεύσεις των σχολείων, τα συντονιστικά ανά πόλη, σε συντονισμό με το ΠΑΜΕ την ΠΑΣΥ την ΠΑΣΕΒΕ το ΜΑΣ.

Οι μαθητές με τον οργανωμένο και περιφρουρημένο αγώνα τους να απομονώσουν ανοιχτούς και κρυφούς μηχανισμούς του αστικού κράτους που εμφανίζονται με τις αστυνομικές τους ταυτότητες, είτε με τις κουκούλες και τις μολότοφ. Να οργανώσουν τον αγώνα τους με μαζικές γενικές συνελεύσεις, να μη μασήσουν στους ¨ανώνυμους¨ οργανωτές του “facebook” και τα sms του υπουργείου.

 

ΑΓΩΝΑΣ-ΡΗΞΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

 


Συντάκτης Νewsroom 30 Σεπτεμβρίου, 2011 09:08

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV