Η Ορεστιάδα κλείνει την πόρτα σε Γραφεία Ασύλου και Κέντρα Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών

Συντάκτης Νewsroom 2 Μαρτίου, 2011 11:11

Η Ορεστιάδα κλείνει την πόρτα σε Γραφεία Ασύλου και Κέντρα Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών

Δημοσιοποιήθηκε σήμερα το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας με το οποίο δηλώνει “κατηγορηματικά” την αντίθεσή του με την κατασκευή Γραφείων Ασύλου και Κέντρων Πρώτης Υποδοχής ή Κράτησης  μεταναστών στην περιοχή. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:


“Το Δημοτικό Συμβούλιο  Ορεστιάδας με την 104   / 2011 απόφασή  του, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

Μετά την ψήφιση του Ν.3907/2011 και της Τροπολογίας η οποία συμπεριλαμβανόταν στο Σχέδιο Νόμου ‘Σύσταση  Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής  και άλλες διατάξεις’, δηλώνουμε κατηγορηματικά την αντίθεση μας και απαιτούμε να ματαιωθεί οποιοσδήποτε σχεδιασμός , νέων Περιφερειακών Γραφείων Ασύλου και Κέντρων Πρώτης Υποδοχής ή Κράτησης  μεταναστών στην περιοχή και καλούμε την Πολιτεία να ασκήσει πιέσεις στην κατεύθυνση αναθεώρησης του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ.

Ο Έβρος και ιδιαίτερα ο Δήμος Ορεστιάδας, ήδη σηκώνει μεγάλο βάρος από το πρόβλημα της  παράνομης μετανάστευσης της χώρας. Το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί στο ζήτημα αυτό, το έχουμε ήδη αναλάβει. Η  λειτουργία του Κέντρου στο Φυλάκιο είναι ήδη αρκετή για την περιοχή. Η ίδρυση νέων  Κέντρων, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη απαξίωση  όλη την περιοχή, θα πλήξει την τοπική κοινωνία και θ¨αποτελέσει  αντικίνητρο για επενδυτικές ή άλλες παραγωγικές δράσεις.

Στην πρόταση της Κυβέρνησης κα των στελεχών της για αλλοίωση της φυσιογνωμίας του βορείου Έβρου, εμείς απαντάμε με προτάσεις για ενδυνάμωση της υφιστάμενης φυσιογνωμίας .

-Ίδρυση ή μεταφορά δύο πανεπιστημιακών τμημάτων στην Ορεστιάδα προκειμένου να ενισχυθεί και να εμπλουτιστεί ο πληθυσμός.

-Μείωση του ΦΠΑ για όλους τους επαγγελματίες  του βορείου Έβρου και μείωση φόρων καυσίμου στην περιοχή.

-Μείωση των εργοδοτικών εισφορών για την ασφάλιση των εργαζομένων

-Χρηματοδότηση αγροτών για την αγορά νέων εκτάσεων και επιδότηση της παραγωγικής διαδικασίας.

-Κατ¨εξαίρεση προμήθεια αγροτικών  προϊόντων από τον Έβρο για κάθε ανάγκη του Κράτους(στρατός, φυλακές, φοιτητικές εστίες, στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές κ.λ.π)

-Γενναία επιδότηση για παραγωγικές ομάδες, με την υποχρέωση δημιουργίας και διατήρησης θέσεων εργασίας για μια δεκαετία.

Πάνω απ’όλα βάζουμε τις ανάγκες και την ευημερία του τόπου, που χρειάζεται ουσιαστικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και καινοτόμες προτάσεις για την αναβάθμιση του.”

Να σημειωθεί, ότι το παραπάνω ψήφισμα κοινοποιήθηκε  στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στον Υπουργό Εσωτερικών, ενώ αντίγραφα έλαβαν: ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,  οι Βουλευτές του νομού, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας  και τα  Μ.Μ.Ε.


Συντάκτης Νewsroom 2 Μαρτίου, 2011 11:11

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV