Ερώτηση Ελένης Τσιαούση για την καθυστέρηση στη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Συντάκτης Νewsroom 27 Οκτωβρίου, 2010 10:59

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, με θέμα τη μεγάλη καθυστέρηση που έχει διαπιστωθεί στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.


“Ο επιχειρηματικός κόσμος, – με τις δράσεις που περιλαμβάνει το Σχέδιο: α) Σύσταση Ταμείου Επιχειρηματικότητας (αποτελούμενο από 1.Ταμείο Γενικής Επιχειρηματικότητας 2.Ταμείο Ειδικής Επιχειρηματικότητας 3. Ταμείο Πολιτιστικής Επιχειρηματικότητας και 4.Ταμείο Εκσυγχρονισμού της εφοδιαστικής αλυσίδας), β) Ενεργοποίηση του χρηματοδοτικού εργαλείου JEREMIE, προϋπολογισμού 290 εκατ. ευρώ, γ) σχεδιασμό πρόσθετων προγραμμάτων επιχορηγήσεων για το 2010-2011 ύψους 300 εκατ. ευρώ από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας για τη στήριξη της εξωστρέφειας, της υγιούς επιχειρηματικότητας και των πράσινων δράσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ-,  αναμένει να διοχετευθούν πόροι σε τομείς και δράσεις με σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη, συμβατά με την προώθηση και την αναδιάρθρωση  της ποιοτικής και ανταγωνιστικής παραγωγής των επιχειρήσεων.

Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα, για καμία επιμέρους δράση του Εθνικού Σχεδίου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων δεν έχει εκπονηθεί σαφές χρονοδιάγραμμα εκκίνησης και υλοποίησής της, με συνέπεια να επικρατεί κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας στον επιχειρηματικό κόσμο και ειδικότερα στον ακριτικό Νομό Έβρου, όπου η τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα  έχει περιέλθει σε αδιέξοδη  κατάσταση”, αναφέρει χαρακτηριστικά η βουλευτής.

Τέλος ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας “ποια μέτρα προτίθεται να λάβει και σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου, να οριστεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εκκίνησης και υλοποίησης  του Εθνικού Σχεδίου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων”.


Συντάκτης Νewsroom 27 Οκτωβρίου, 2010 10:59

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV