Εορτασμός της 30ής Σεπτεμβρίου 2011 – Ημέρα μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών

Συντάκτης Νewsroom 20 Σεπτεμβρίου, 2011 09:00

 


Με το Π.Δ. 1/2007 η 30ή Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως ημέρα μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών και σύμφωνα με το έγγραφο 37539/19-8-2011 του ΥΠ.ΕΣ.  πρέπει να δοθεί στον εορτασμό της η πρέπουσα λαμπρότητα.

Ο ευεργετισμός στην Ελλάδα έχει τεράστια παράδοση και τη μέρα αυτή τιμούμε τους εθνικούς μας ευεργέτες, των οποίων ο κατάλογος είναι συγκινητικά μακρύς.

Στόχος είναι η ανάδειξη της προσφοράς των παλαιών, αλλά και η μίμηση της πράξης τους από τους νεώτερους, η ανάδειξη της αξίας της προσφοράς στην πατρίδα μας, στις αξίες που χαρακτηρίζουν τον Ελληνισμό.

Ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, και για την πόλη της Αλεξανδρούπολης, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου ορίζεται ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Ώρα 09.00: Επιμνημόσυνη δέηση και αρτοκλασία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου

Ώρα 09.30: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη από την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τους Βουλευτές του Νομού, τον Στρατηγό Δ/τη ΧΙΙ Μ.Π., τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, από τον/την εκπρόσωπο του Δ.Π.Θ., τον Δ/ντή της ΕΛ.ΑΣ., τον κεντρικό Λιμενάρχη, τον Δ/ντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από εκπροσώπους Ν.Π.Δ.Δ. & Ι.Δ. που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο και από εκπροσώπους  Συλλόγων.

Οι παρακάτω αρχές παρακαλούνται να φροντίσουν :

α) Η Ιερά Μητρόπολη για τις ιεροτελεστίες

β) Η ΧΙΙ ΜΠ για τη διάθεση στρατιωτικής μουσικής και αγήματος απόδοσης τιμών στον χώρο του Ιερού Ναού και του μνημείου της Δόμνας Βιζβύζη

γ) Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για την προετοιμασία των μεγαφώνων στο χώρο του μνημείου

δ) Η Αστυνομική Διεύθυνση για την τάξη

Τελετάρχες ορίζουμε τον κ. Γιώργο Χατζηγιάννη, υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και τους κ.κ. Κώστα Κυριαλάνη και Χρήστο Κυριαζίδη, υπαλλήλους του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

 

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΜΑΥΡΑΝΕΖΟΥΛΗ

 


Συντάκτης Νewsroom 20 Σεπτεμβρίου, 2011 09:00

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV