Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Μιλάει στο Ράδιο Έβρος και τον Τάσο Μπιμπισίδη

Συντάκτης Νewsroom 17 Δεκεμβρίου, 2011 21:48

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Μιλάει στο Ράδιο Έβρος και τον Τάσο Μπιμπισίδη


Κατάφερε παρά τους δύσκολους καιρούς, να έχει ήδη στο ενεργητικό της δύο προσωπικούς και μάλιστα πολύ επιτυχημένους δίσκους, ενώ μόλις κυκλοφόρησε και το τρίτο τηςάλμπουμ! Περιττό να γράψω για τις επιτυχημένες της εμφανίσεις στην Αθήνα εδώ και χρόνια, τις γεμάτες συναυλίες της σε όλη την Ελλάδα, την δυνατή ενέργειά της και την φωνή της που λίγο πολύ όλοι έχουμε απολαύσει. Ανήκει λοιπόν στην νέα γενιά των ιδιαίτερων καλλιτεχνών έχοντας φρέσκια διάθεση… και εμείς απλά την γουστάρουμε!

Συνάντησα την Ελεωνόρα Ζουγανέλη το βράδυ της Πέμπτης, στο Metro Mall, στην παρουσίαση του νέου της δίσκου με τίτλο «Είπα στους Φίλους μου», όπου μας μίλησε για την καινούργια της δουλειά και μας τραγούδησε παρέα με μια κιθάρα, κάποια από τα κομμάτια που περιέχονται στο καινούργιο της cd. Πρόκειται για ένα ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ, από την μεγάλη καλοκαιρινή της συναυλία στην Αθήνα στο Θέατρο Βράχων, όπου μαζί με τους φίλους της που την συνόδεψαν επί σκηνής έφτιαξαν ένα τεράστιο μουσικό πάρτι με 7.000 θεατές. Στην βραδιά αυτή συμμετείχαν η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Πάνος Μουζουράκης, οι Imam Baildi και ο Κώστας Λειβαδάς, ενώ εκεί ακούσαμε και για πρώτη φορά τα δύο ολοκαίνουργια τραγούδια της («Τα Λέμε» και «Εσύ μου Θύμισες πως Είναι») που έχουν ήδη αγαπηθεί! Μέσα σε όλα αυτά, η Ελεωνόρα συνεχίζει τα επιτυχημένα live της με τίτλο «Τα Λέμε» στο Gazoo, και ετοιμάζεται για χειμερινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.


Έτσι… «τα είπαμε» και εμείς για λίγο, αποκλειστικά για το Ράδιο Έβρος…

Αγαπημένη μου Ελεωνόρα… τι «είπες στους φίλους σου»;

Αγαπημένε μου Τάσο… τους είπα «Έλα» και εκείνοι ήρθανε στην συναυλία μου στο Θέατρο Βράχων το καλοκαίρι και περάσαμε υπέροχα! Εγώ όμως στην συνέχεια τους «έκλεψα» τις φωνούλες τους και τους έβαλα μέσα στο καινούργιο μου live δίσκο που μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο «Είπα στους Φίλους μου».

Η φιλία λοιπόν στην ζωή σου παίζει σημαντικό ρόλο;

Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο! Οι φίλοι είναι οι επιλογές μας… είναι ο εαυτός μας.. εξελίσσονται σε οικογένειά μας! Είναι οι άνθρωποι που μοιραζόμαστε στιγμές της ζωής μας αλλά και στιγμές της πολύ προσωπικής μας κατάστασης και είναι πολύ ευχάριστο αλλά και απαραίτητο να υπάρχουν! Εγώ έχω φίλους, πολύ αγαπημένους, και μέσα στην δουλειά μου αλλά και εκτός, που μοιραζόμαστε πράγματα μεταξύ μας και θέλω να συμπορεύομαι μαζί τους. Οι ουσιαστικές εξάλλου φιλίες πιστεύω ότι φαίνονται στο πέρασμα του χρόνου και έχουν πολύ σημαντική θέση στη ζωή μας.

Και ο έρωτας;

Επίσης! Βέβαια ο έρωτας καλύπτει άλλα πράγματα για εμένα… αλλά μιλώντας γενικά… η φιλία, ο έρωτας, η αγάπη και η επικοινωνία με τους ανθρώπους είναι απαραίτητο για να μπορέσουμε να συνυπάρχουμε αλλά και για να μπορέσουμε να υπάρχουμε και σε προσωπικό επίπεδο, για να είμαστε καλά μέσα μας!

Το «Είπα στους Φίλους μου» λοιπόν είναι ο τρίτος προσωπικός σου δίσκος! Απολαμβάνεις όλο αυτό που σου συμβαίνει;

Πάρα πολύ! Ειδικά με αυτό το cd νιώθω πραγματικά πάρα πολύ υπερήφανη, γιατί είναι πολύ σπάνιο και σπουδαίο να είσαι τόσο νέος σε ηλικία και σε εμπειρία σε αυτή τη δουλειά, αλλά παρόλα αυτά να υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε εσένα και σε βοηθάνε να κάνεις τόσο ωραία και καινούργια πράγματα! Για αυτό κιόλας αγαπάω πάρα πολύ όλους τους συνεργάτες μου, με τους οποίους έχουμε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση! Είναι πολύ σημαντικοί όλοι για εμένα, ένας προς έναν!

Ωστόσο, η δισκογραφία όπως και όλη η κοινωνία, περνάει την δική της κρίση και η μουσική πλέον κυκλοφορεί με άλλους τρόπους. Πιστεύεις ότι μπορούν να αλλάξουν και πάλι τα πράγματα;

Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να είμαι αισιόδοξη και ούτε θέλω να λέω πράγματα… γιατί αυτό που έχει συμβεί πολύ έντονα με όλη αυτή την τεράστια αλλαγή στις ζωές μας και όλες τις δυσκολίες που περνάμε, είναι ότι πλέον νομίζω πως δεν μπορούμε καθόλου να σκεφτόμαστε το μέλλον. Εκ των πραγμάτων δηλαδή δεν μπορεί να υπάρξει πια πρόβλεψη για το μέλλον! Οπότε βασισμένη σε αυτό, χαίρομαι πολύ για αυτό που μου συμβαίνει αυτή τη στιγμή, χαίρομαι που η εταιρεία μου μου δίνει την δυνατότητα ακόμη να εκδίδω cd και όσο μου την δίνει θα το κάνω! Παράλληλα βέβαια νομίζω πως τις αλλαγές αυτές που λες ότι συμβαίνουν, τις έχουμε δεχτεί όλοι! Δηλαδή, το ίντερνετ και ο τρόπος που έχει μπει στις ζωή μας, στην δισκογραφία, στην αλλαγή της διανομής της μουσικής μας, στις πωλήσεις και όλα αυτά, νομίζω ότι τα έχουμε πλέον αποδεχτεί και τα απολαμβάνουμε όλοι!

Τι έχεις να ευχηθείς για αυτά τα Χριστούγεννα που έρχονται;

Νομίζω πως αυτό το διάστημα με όλα αυτά τα κοινωνικοπολιτικά που συμβαίνουν, θα ήταν αστείο να μην αναφερθώ σε αυτό! Θέλω λοιπόν απλά να πω ότι εύχομαι αυτόν τον καινούργιο χρόνο που θα μας έρθει, να γίνει ένα ξεκαθάρισμα μέσα μας, να περάσουμε από ένα φίλτρο όλες αυτές τις πληροφορίες που δεχόμαστε από έξω, να αναπροσδιορίσουμε τι έχουμε πραγματικά ανάγκη και να ζήσουμε βάση αυτού που έχει ανάγκη η ψυχή μας, και όχι βάση αυτού που δεν θέλουμε ή είχαμε μάθει και είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια!

Εσύ βάζεις στόχους για την νέα χρονιά;

Έχω στόχους, με την έννοια ότι θέλω να κάνω πολύ κάποια καινούργια βήματα και να δοκιμάσω νέα πράγματα στην μουσική μου! Έχω λοιπόν σκοπό να κάνω μια χειμερινή περιοδεία στην περιφέρεια, κάτι που το λατρεύω, γιατί παίζω σε πάρα πολύ μικρούς χώρους και μου αρέσει τρομερά η αίσθηση αυτής της τόσο κοντινής επαφής με τους ακροατές μας! Στην συνέχεια ωστόσο θέλω να κάνω ίσως κάτι διαφορετικό και στην Αθήνα… κάτι πιο ακουστικό! Θέλω όμως να το ψάξω λίγο ακόμη, να το σκεφτώ, και θα σου πω σύντομα τι έχω στο μυαλό μου!

Μέχρι πότε θα «Τα λέμε» στο Gazoo;

Στο Gazoo θα είμαστε μέχρι τις 7 Ιανουαρίου… και τώρα τις γιορτές θα παίζουμε και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, φυσικά μαζί με τον Θανάση Αλευρά και την Σοφία Κουρτίδου! Περνάμε υπέροχα παρέα! Θα χαρώ πολύ να έρθετε όσοι μπορείτε για να το μοιραστούμε όλο αυτό μαζί και να περάσουμε ωραία!

Σου εύχομαι και εγώ λοιπόν καλά «τραγουδιστά» Χριστούγεννα και πολλές επιτυχίες στο καινούργιο σου δίσκο!

Σε ευχαριστώ πολύ πολύ αγαπημένε μου, καλές γιορτές σε όλους και θα τα ξαναπούμε σύντομα! Σας φιλώ…

Info:

Το καινούργιο διπλό cd της Ελεωνόρας Ζουγανέλη κυκλοφορεί από την Minos EMI σε όλα τα δισκοπωλεία και σε επιλεγμένα καταστήματα διανομής στην τιμή των 9.90 ευρώ

Δείτε εδώ το καινούργιο video clip της Ελεωνόρας, για το τραγούδι «Τα λέμε» (Bastardo):

http://www.youtube.com/watch?v=Nk7ZA9CPKd4

 


Συντάκτης Νewsroom 17 Δεκεμβρίου, 2011 21:48

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV