Εκδηλώσεις απονομής επαίνων σε μαθητές από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

Συντάκτης Νewsroom 24 Οκτωβρίου, 2013 15:08

Εκδηλώσεις απονομής επαίνων σε μαθητές από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

Ένα άλλο Σχολείο, άγνωστο, αφανές αλλά ιδιαίτερα δημιουργικό, δυναμικό, δραστήριο και αισιόδοξο παρουσιάσθηκε στις εκδηλώσεις απονομής επαίνων στους μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν σε δραστηριότητες παιδείας, αθλητισμού και πολιτισμού.

 Στα ενδιαφέροντα των μαθητών συμπεριλαμβάνονταν:


      η ποίηση, το διήγημα, η νουβέλα, η Βουλή των εφήβων, η Ευρωβουλή, ημερίδες, συνέδρια, επιστημονικές εργασίες,  ευρωπαϊκά προγράμματα, η καλλιτεχνική δημιουργία,

      η υπεράσπιση των παιδιών, τα θέματα των προσφύγων, ο αντικαπνιστικός αγώνας, ο αγώνας ενάντια στο ρατσισμό,

       η δημιουργία εντύπων, κινηματογραφικών ταινιών και βίντεο,

      τα μαθηματικά, η χημεία, τα Πειράματα των Φυσικών Επιστημών, η υδρορομποτική, το Διάστημα και η εξερεύνησή του, το περιβάλλον, οι ετικέτες ποιότητας, η αειφορία,

   τα ομαδικά αθλήματα όπως καλαθοσφαίριση, Πετοσφαίριση, Χειροσφαίριση, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το χάντμπολ

      οι αγώνες δρόμου, το TAEKWONDO, ο στίβος, τα εμπόδια, η κολύμβηση, το παγκράτιο, ο ακοντισμός, το σκάκι.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σε αγώνες και διαγωνισμούς τοπικούς, εθνικούς, πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους. Διακρίθηκαν και αναγνωρίσθηκαν για τις προσπάθειες αλλά και τα αποτελέσματα του έργου τους.

Αυτοί οι «μηχανικοί του μέλλοντος», συμμετείχαν στην Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη το Σάββατο 19 Οκτωβρίου και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 σε μια γιορτή της παιδείας. Ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Π.Ε. Έβρου που επιθυμούσε  να τους επιβραβεύσει για τις διακρίσεις που κατέκτησαν σε δραστηριότητες εκτός «σχολικών» υποχρεώσεων. Της αντιδώρησαν μεγάλο ξάφνιασμα και χαρά. Ο πλούτος των ενδιαφερόντων, οι δυσκολίες των εγχειρημάτων, η επιτυχία των στόχων τους ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων.

Αυτό το ζωντανό και δημιουργικό σχολείο, όπως ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Νικολάου, εκφράζεται στις απόψεις του αείμνειστου Χρήστου Τσολάκη που λέει: «Το κεφάλι του παιδιού δεν είναι δοχείο για να το γεμίζουμε με γνώσεις και ύστερα να το αξιολογήσουμε πόσο γέμισε ή πως θα γεμίσει καλύτερα, παρά είναι σπίρτο, εστία και φωτιά που περιμένει το έναυσμα για να πυρακτωθεί». Αυτό το έναυσμα προσφέρουν οι Δάσκαλοι που ανέλαβαν να οδηγήσουν τους μαθητές στο μεγάλο ταξίδι για την Ιθάκη.

            Ευχαριστούμε από καρδιάς μαθητές και δασκάλους για τον κόπο, το έργο, τη χαρά και την αισιοδοξία που μας χάρισαν.

IMG_8478

IMG_0729


Συντάκτης Νewsroom 24 Οκτωβρίου, 2013 15:08

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV