Εγκρίθηκε η Μονάδα Παραγωγής Βιοντίζελ στις Φέρες

Συντάκτης Νewsroom 13 Ιουλίου, 2010 11:46

Εγκρίθηκε η Μονάδα Παραγωγής Βιοντίζελ στις Φέρες

Ένα νέο πεδίο δραστηριοτήτων ανοίγει στον τομέα των ενεργειακών καλλιεργειών η έγκριση της μονάδας παραγωγής βιοντίζελ της εταιρείας «Βιοενέργεια Φέρες ΑΕ» η  οποία θα λειτουργήσει στις Φέρες.


Η επένδυση αναμένεται να έχει αναπτυξιακό ρόλο συνδέοντας τον πρωτογενή τομέα με τον δευτερογενή και τριτογενή και να δώσει νέες δυνατότητες εσόδων στην αγροτική περιοχή  μέσω της καλλιέργειας ενεργειακών φυτών όπως η ελαιοκράμβη ο ηλίανθος & η σόγια .Η εταιρεία πριν από 2 χρόνια διεξήγαγε πειραματικές καλλιέργειες στην περιοχή σε 1000 στρέμματα ελαιοκράμβης, με άριστα αποτελέσματα, ενώ σημαντικό ρόλο στην επιλογή της περιοχής έπαιξαν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και  η Εγνατία οδός.

Το εργοστάσιο αναμένεται να λειτουργήσει σε ένα χρόνο και να απασχολήσει σε πρώτη φάση 15 περίπου άτομα. Η δυναμικότητά του θα φτάνει τους 30.000 τόνους βιοντίζελ ετησίως και τετραπλάσια ποσότητα ενεργειακών φυτών.  Στόχος της εταιρείας είναι τώρα η σύναψη συμφωνιών με τους παραγωγούς της περιοχής για την νέα καλλιεργητική περίοδο ενώ ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την συνεργασία αυτή δήλωσαν ο Αυστριακός Πρόεδρος της εταιρείας κ.Konrad Uhland και ο αντιπρόεδρος κ.Γρηγοριάδης Γρηγόρης οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα με τον Δήμαρχο Φερών κ.Γεώργιο Ούστογλου.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που η μονάδα παραγωγής βιοντίζελ πήρε έγκριση και μας ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών της. Η καλλιέργεια ενεργειακών φυτών θα δώσει μια άλλη προοπτική στην τοπική οικονομία και ταυτόχρονα θα συμβάλλει στην ενεργειακή απεξάρτηση του πετρελαίου και την βελτίωση του οικοσυστήματος» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ Ούστογλου.


Συντάκτης Νewsroom 13 Ιουλίου, 2010 11:46

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV