«Βήμα Πολιτών: Γιατί Ευρώπη; Ποια Ευρώπη;»

Συντάκτης Νewsroom 25 Μαΐου, 2013 08:33

«Βήμα Πολιτών: Γιατί Ευρώπη; Ποια Ευρώπη;»

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, οι Νέοι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κομοτηνής και η ΙΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση με τίτλο «Βήμα Πολιτών: Γιατί Ευρώπη; Ποια Ευρώπη;» τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2013 στις 18.30, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής.

Το Βήμα Πολιτών αποτελεί έναν καινοτόμο τρόπο επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των νέων που όμως έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα. Στόχος είναι η προσπάθεια προσομοίωσης του τρόπου λειτουργίας της αρχαίας Αγοράς και η συνδιαλλαγή των συμμετεχόντων σε θεμελιώδη ζητήματα της καθημερινότητας τους. Η εκδήλωση «Βήμα Πολιτών: Γιατί Ευρώπη; Ποια Ευρώπη;» θα εστιάσει σε θέματα συζήτησης γύρω από τη Δημοκρατία, την Ενεργό Συμμετοχή και την Απασχόληση.


Σε αυτό το πλαίσιο οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να παρέμβουν σε δημόσιο διάλογο και να εισηγηθούν κατά πόσο αισθάνονται ότι ακούγεται η φωνή τους στην Ευρώπη και πόσο δημοκρατική θεωρούν πως είναι, ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος της Κοινωνίας των Πολιτών και κατά πόσο πιστεύουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υιοθετήσει πιο συμπαγείς πολιτικές για την Απασχόληση, που κατά αρχήν είναι αρμοδιότητα των κρατών μελών. Μετά το πέρας των παρεμβάσεων θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο της 9ης Μαΐου- “Ημέρα της Ευρώπης” και αποσκοπεί στη δημιουργία δικτύων συζητήσεων και ενεργοποίησης των νέων, εφόσον το 2013 έχει ανακηρυχθεί Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών, αλλά και ενόψει των Ευρωπαϊκών εκλογών του 2014.


Συντάκτης Νewsroom 25 Μαΐου, 2013 08:33

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV