Από σήμερα και μέχρι 31 Αυγούστου οι θερινές εκπτώσεις

Συντάκτης Νewsroom 15 Ιουλίου, 2011 07:26

Έξι εβδομάδες ευκαιριών με τιμές «σκοτωμένες» σε ρούχα, παπούτσια, είδη νοικοκυριού, έπιπλα και ηλεκτρονικά έχουν από σήμερα στη διάθεσή τους οι καταναλωτές.


Πρεμιέρα των θερινών εκπτώσεων οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και τις 31 Αυγούστου και οι έμποροι ονειρεύονται… έστω και μία μικρή ενίσχυση των πωλήσεών τους προκειμένου να διαχειριστούν και να καλύψουν τα έξοδα για τις πρώτες ανάγκες των επιχειρήσεών τους.

Άλλωστε, όπως δηλώνουν, οι φετινές εκπτώσεις θα είναι οι μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, λόγω κρίσης και μείωσης της κίνησης στα καταστήματα.

Μικροί, μεγάλοι της αγοράς προχωρούν σε γενναίες μειώσεις τιμών που θα φτάσουν μέχρι και 70%. Είδη ένδυσης και υπόδησης θα έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης, ενώ σε είδη νοικοκυριού, έπιπλα και ηλεκτρονικά οι μειώσεις θα είναι της τάξης του 30%, 40% και 50%. Επίσης στη… μάχη της προσέλκυσης καταναλωτών ρίχνονται οι άτοκες δόσεις, οι διαγωνισμοί με δώρα και διάφορες προωθητικές ενέργειες.

Το διαφορετικό στοιχείο σε αυτές τις εκπτώσεις είναι το «παζάρι» που γίνεται ανάμεσα στους καταστηματάρχες και τους πελάτες τους με τους δεύτερους να πιέζουν και να απαιτούν για ακόμη χαμηλότερες τιμές.

Η Συνομοσπονδία Εμπόρων δίνει συμβουλές για την περίοδο των εκπτώσεων τονίζοντας μεταξύ άλλων:

1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία που αυτά τα προϊόντα εκτίθενται. Η αναγραφή ποσοστού δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης να αναγράψει ποσοστό.

2. Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα που λόγω τέλους εποχής και αλλαγής σεζόν εκποιούνται σε χαμηλότερες τιμές.

3. Οι καταναλωτές, πριν από τις εκπτώσεις, πρέπει να κάνουν έρευνα αγοράς στις βιτρίνες για έλεγχο τιμών, ώστε να διασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή τιμή που προκύπτει μετά την έκπτωση και να ξεχωρίσουν τα καταστήματα που θα πρέπει να εμπιστευτούν.

Πηγή: Ημηρεσία

 


Συντάκτης Νewsroom 15 Ιουλίου, 2011 07:26

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV