Αναφορά Τσιαούση για τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας

Συντάκτης Νewsroom 21 Ιουλίου, 2011 07:26

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με αντικείμενο την εκπόνηση ολοκληρωμένου προγράμματος για την μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας για τους  εργαζόμενους μερικής απασχόλησης σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού.


Στην  αναφορά  της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:

«Τον επόμενο μήνα λήγουν οι περισσότερες συμβάσεις προσωπικού μερικής απασχόλησης στους ΟΤΑ α΄ και β΄, με αποτέλεσμα τόσο την υποστελέχωση αρκετών δομών τους όσο και την ενίσχυση του φαινομένου της ανεργίας που πλήττει την Περιφέρεια ΑΜΘ. Οι εν λόγω εργαζόμενοι δικαιούνται επίδομα ανεργίας από 6 έως 10 μήνες.

Το  προσωπικό μερικής απασχόλησης κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό, στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών των ΟΤΑ σε περίοδο μάλιστα οικονομικής στενότητας και περιορισμού  των κρατικών δαπανών.

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα παραπάνω προτείνουμε:

  • Την υλοποίηση προγράμματος προκειμένου οι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης, που η σύμβασή τους τελειώνει τους επόμενους μήνες, να αξιοποιηθούν από τις υπηρεσίες στις οποίες απασχολήθηκαν με την μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας και απασχόλησης στους ΟΤΑ, προκειμένου να αποφευχθούν δυσλειτουργικά προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού που πρόκειται να προκύψει τους επόμενους μήνες.

Η απασχόληση του προσωπικού με την μετατροπή του επιδόματος ανεργίας θα έχει θετικές επιπτώσεις τόσο στον περιορισμό των επιβαρύνσεων των δημοσιών δαπανών όσο και στον περιορισμό της αύξησης του μεγέθους της ανεργίας, ιδιαίτερα σε μια εποχή όπου χιλιάδες συμπολίτες μας έρχονται αντιμέτωποι με σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Επίσης με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν οι ΟΤΑ να συνεχίσουν να λειτουργούν ομαλά απασχολώντας το συγκεκριμένο προσωπικό, χωρίς να έρθουν για μια ακόμη φορά μπροστά σε ένα φαύλο φαινόμενο».

 

Με την αναφορά της η κα. Ε. Τσιαούση ζητάει να ενημερωθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς για τις προθέσεις της κυβέρνησης και τις περαιτέρω ενέργειες προκειμένου να εκπονηθεί πρόγραμμα μετατροπής του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας για τους εργαζόμενους  προγράμματος μερικής απασχόλησης σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, ώστε  να μπορέσει να πραγματοποιηθεί μια ολιστική και δυναμική προσέγγιση του συγκεκριμένου ζητήματος.

 


Συντάκτης Νewsroom 21 Ιουλίου, 2011 07:26

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV