Αίτημα Ρενταρή για τη διατήρηση παιδικών σταθμών

Συντάκτης Νewsroom 3 Φεβρουαρίου, 2011 10:35

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε αιτήθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Ιωάννη Ραγκούση, «την θεσμοθέτηση ενιαίας κατεύθυνσης για τη διατήρηση των παιδικών σταθμών ως ανεξάρτητα  Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου στα πλαίσια του νέου Καλλικράτη».


Ειδικότερα, η Βουλευτής τόνισε ότι οι παιδικοί σταθμοί αποτελούν από τους πιο σημαντικούς οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με μεγάλη προσφορά στην αγωγή και την εκπαίδευση των παιδιών της προσχολικής ηλικίας.  Η Βουλευτής ζήτησε από τον κ. Ραγκούση, στα πλαίσια του Καλλικράτη να μην συγχωνευτούν οι παιδικοί σταθμοί με άλλους φορείς των Καλλικρατικών Δήμων και να προβεί στην κατάρτιση εγκυκλίου που θα ρυθμίζει την νομική υπόσταση των παιδικών σταθμών ως ανεξάρτητων  Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου δεδομένου ότι οι παιδικοί σταθμοί είναι φορείς εκπαίδευσης και πρέπει να λειτουργούν αυτοτελώς.

Κατά την κ. Ρενταρή, η εκπαίδευση των παιδιών αποτελεί υπέρτατο αγαθό και θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να διασφαλίζουνε και να φροντίζουνε για την καλύτερη λειτουργία της. Η συγχώνευση όπως τόνισε μπορεί να είναι μία θεσμική διαδικασία, ωστόσο, δεν έκρυψε την ανησυχία της ότι στο μέλλον μπορεί να δημιουργηθούν  λειτουργικά προβλήματα.


Συντάκτης Νewsroom 3 Φεβρουαρίου, 2011 10:35

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV