Ήρθαν οι πρώτοι μικροί Μαυρόγυπες στη Δαδιά

Συντάκτης Νewsroom 23 Μαΐου, 2013 10:07

Ήρθαν οι πρώτοι μικροί Μαυρόγυπες στη Δαδιά

Ήρθε ο Μάιος και μαζί του ήρθαν και οι πρώτοι μικροί Μαυρόγυπες που άρχισαν να εκκολάπτονται μετά από 40 ημέρες επώασης από τους υπομονετικούς γονείς τους!

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, φέτος για πρώτη φορά συμμετέχει στη δράση παρακολούθησης του αναπαραγόμενου πληθυσμού του Μαυρόγυπα, η οποία υλοποιείται κάθε χρόνο από το 1994 από το WWF Ελλάς σε συνεργασία με το τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ενώ ξεκίνησε από το 1988 με τους δυο τοπικούς φύλακες από τη Δαδιά και την υποστήριξη των πρώτων ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Η φετινή δράση χρηματοδοτείται από το Υποέργο 1 “Δράσεις για την Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας” για την υλοποίηση και παρακολούθηση της πράξης “Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου”, του Άξονα Προτεραιότητας 9 «Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας», του Ε.Π. “Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013”.


Συνολικά, για φέτος, καταγράφηκαν 29 ενεργές φωλιές. Μέχρι σήμερα έχουν εκκολαφθεί 17 νεοσσοί, ενώ με ανυπομονησία περιμένουμε και τους υπόλοιπους! Ας τους βοηθήσουμε να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που τους περιμένουν και να επιβιώσουν έτσι ώστε κάποια μέρα να φωλιάζουν και αυτοί με τη σειρά τους. Αυτό που χρειάζονται είναι τους ζωντανούς γονείς τους για να τους αναθρέψουν. Για αυτό ΠΡΟΣΟΧΗ! Διατηρείστε τη φύση «καθαρή» από «φόλες», δυστυχώς οι μαυρόγυπες και όλα τα πτωματοφάγα πουλιά είναι τα αθώα θύματα αυτής της παράνομης δραστηριότητας!


Συντάκτης Νewsroom 23 Μαΐου, 2013 10:07

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV