Έξαλλοι οι Σαμοθρακίτες: Το Ίλιον βρέθηκε… στη Λιβύη και ο Βεντούρης χάθηκε

Συντάκτης Νewsroom 19 Ιουλίου, 2011 07:34

Έξαλλοι οι Σαμοθρακίτες: Το Ίλιον βρέθηκε… στη Λιβύη και ο Βεντούρης χάθηκε

Μπορεί, όπως δήλωνε ο δήμαρχος Σαμοθράκης Γιώργος Χανός, να συμφώνησαν με τον ιδιοκτήτη του πλοίου «Ίλιον» να συλλειτουργήσουν το πλοίο για τρεις μήνες στη γραμμή Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη και να κατέλαβε το ανάλογο τίμημα (127.000 ευρώ ενοικίαση), ωστόσο, η εταιρεία «Βεντούρης» (ο ιδιοκτήτης) είχε άλλα σχέδια.


Το «Ίλιον» έβαλε ρότα από τον Ισθμό της Κορίνθου, στις 13 Ιουλίου, με προορισμό το Βόλο και τελικό προορισμό τη Σαμοθράκη, παίρνοντας έτσι πιστοποιητικό-άδεια αξιοπλοΐας, ωστόσο… δεν έφτασε ποτέ στο νησί.

Έπειτα από καταγγελίες του δημάρχου για εξαπάτηση, «απατεώνα» τον χαρακτήρισε, και έρευνες από τις ελληνικές Αρχές, εντοπίστηκε από δορυφόρο στα… διεθνή ύδατα της Λιβύης σε απαγορευμένη περιοχή (στη φωτογραφία βλέπετε πού βρισκόταν την Παρασκευή το πλοίο).

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως και χθες, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, ο Κωνσταντίνος Βεντούρης, ο ιδιοκτήτης του «Ίλιον», παρά τις συνεχείς τηλεφωνικές προσπάθειες δημάρχου και άλλων υπευθύνων, είχε κλειστό το κινητό του, τον αριθμό τουλάχιστον που έχει δώσει.

Την τελευταία φορά που μίλησαν μαζί του οι Σαμοθρακίτες ήταν το πρωί της Πέμπτης, όταν τους είπε: «Κλείστε θα σας πάρω εγώ, βρίσκομαι σε μία σοβαρή δουλειά».

Από εκείνη την ώρα αγνοείται η τύχη του… εφοπλιστή, αλλά όχι και του πλοίου.

Πηγή: aftodioikisi.gr

 


Συντάκτης Νewsroom 19 Ιουλίου, 2011 07:34

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV