Ένσταση στην υποβάθμιση πέντε σχολικών μονάδων στον Έβρο από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Ορεστιάδας

Συντάκτης Νewsroom 22 Ιανουαρίου, 2014 11:31

Ένσταση στην υποβάθμιση πέντε σχολικών μονάδων στον Έβρο από την  Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Ορεστιάδας

Την δυσαρέσκεια για την ανακοίνωση υποβάθμισης πέντε σχολίων εκφράζει με επιστολή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Ορεστιάδας αναλυτικά:

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Ορεστιάδας, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της στην ανακοίνωση της υποβάθμισης πέντε σχολικών μονάδων της περιφέρειας Ορεστιάδας (4o Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας, Δημοτικό Σχολείο Καστανεών, Ριζίων, Κυπρίνου, Δικαίων), από το γραφείο της Α΄βάθμιας στην Αλεξανδρούπολη.


            Κατανοούμε την ανάγκη συμμόρφωσης στην πολιτική οικονομικής λιτότητας, όμως αυτή εξαντλείται κατά κύριο λόγο στο Βόρειο Έβρο.

            Μετά την απομάκρυνση βασικών δημόσιων υπηρεσιών, την εγκατάλειψη δομών που αφορούν στις συγκοινωνίες, στην υγεία και στον πολιτισμό, ήρθε η σειρά της παιδείας. Τελικά, μάλλον σκοπός των κυβερνώντων και των υπηρετούντων αυτών είναι να τιμωρούν κατ’ επανάληψη όλους τους Έλληνες που επιλέγουν να παραμένουν στα χωριά τους και να μεγαλώνουν τα παιδιά τους στις ανοιχτές αυλές και στον καθαρό αέρα. Ίσως πάλι σκοπός τους να είναι η συγκέντρωση του πληθυσμού στις πόλεις, όπου η ανάπτυξη έρχεται… Ή ίσως, για κάποιους καχύποπτους, σκοπός να είναι η ερήμωση της περιοχής του Τριεθνούς, αφού ήδη έχει μπει σε πρόγραμμα εκχώρησης. Λέμε τώρα…

            Αλήθεια, οι τοπικοί εκπρόσωποι σε βραδινή διαδρομή από Σουφλί έως Καστανιές έχουν άραγε παρατηρήσει πόσο αυξάνουν οι οικισμοί κατά μήκος του ποταμού στην περιοχή της Τουρκίας και πόσο φθίνουν οι δικοί μας; Μάλλον οι «τριτοκοσμικοί» απέναντι ασκούν μεθοδευμένη πολιτική εποικισμού της μεθορίου, την ώρα που οι δικοί μας πολιτικοί αποδέχονται στωικά όλες τις αποφάσεις κυβέρνησης – τρόικας, χωρίς να επιδεικνύουν το ελάχιστο σθένος αντίδρασης, τουλάχιστον επισημαίνοντας τη σημασία της γεωγραφικής μας ιδιαιτερότητας.

            Υποβαθμίζοντας ή κλείνοντας τελικά τα σχολεία, τη μοναδική κοιτίδα ζωής και δημιουργίας στα υπέργηρα χωριά μας, καταδικάζετε την περιοχή μας σε μαρασμό. Σας προειδοποιούμε ότι ούτε οι Σύλλογοι Γονέων, ούτε οι τοπικές κοινωνίες θα μείνουν αδρανείς σε ακραίες και παράλογες αποφάσεις.

            Έχουμε και φωνή και δύναμη.


Συντάκτης Νewsroom 22 Ιανουαρίου, 2014 11:31

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV