Το ψήφισμα της έκτακτης συνεδρίασης του δ. σ Τριγώνου για το χωροταξικό

Συντάκτης news 23 Απριλίου, 2010 11:11

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριγώνου, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως την Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010 και με διευρυμένη σύνθεση (συμμετοχή φορέων και πολιτών) αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος αναφορικά με το σχέδιο «Καλλικράτης», εκφράζοντας τη στήριξη του στη διοικητική μεταρρύθμιση αλλά την πλήρη αντίθεσή του όσο αφορά το χωροταξικό σχεδιασμό και την πρόταση συνένωσης με τον αστικό δήμο Ορεστιάδας.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ


Το Δημοτικ ό Συμβούλιο Τριγώνου στηρίζει τη διοικητική μεταρρύθμιση που προωθεί την ανάπτυξη, παράλληλα με την προστασία του περιβάλλοντος, την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή των τοπικών κοινωνιών, τη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Τάσσεται υπέρ μιας μεταρρύθμισης που θα παρέχει στον κάθε πολίτη υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στην καθημερινότητά τους, που θα συμβάλλει στην πραγματική πολιτική, διοικητική, οικονομική αυτοτέλεια των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και το λειτουργικό εκσυγχρονισμό τους, προς όφελος των πολιτών.

ΔΙΑΦΩΝΕΙ απόλυτα και εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην πρόταση που δημοσιοποιήθηκε και αφορά το χωροταξικό σχεδιασμό του σχεδίου «Καλλικράτης», με την οποία ο δήμος Τριγώνου συνενώνεται με τον δήμο Ορεστιάδας και τους δήμους Κυπρίνου, Βύσσας.

Στην πρόταση αυτή δεν ελήφθη καθόλου υπόψη η ιδιομορφία της περιοχής, η τεράστια έκταση και αποστάσεις μεταξύ των οικισμών από την πρωτεύουσα του δήμου, η έλλειψη εδαφικής συνοχής και κοινών κοινωνικών χαρακτηριστικών, οι διαφορετικοί προσανατολισμοί και αναπτυξιακοί στόχοι.

Θα είναι ένας δήμος πολλών ιδιομορφιών και αδυναμιών διοίκησης, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους δημότες σε όλους τους τομείς και σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα του “Καλλικράτη”, που θέτει αντικειμενικά (γεωγραφικά, δημογραφικά, αναπτυξιακά κ. α) κριτήρια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριγώνου, λέει «ΟΧΙ» στη συνένωση με το δήμο Ορεστιάδας, λέει «ΝΑΙ» στη συνένωσή μας με όμορους δήμους ή οικισμούς, με έδρα τα Δίκαια, με τους οποίους έχουμε κοινά χαρακτηριστικά, πληθυσμιακή ομοιογένεια, κοινές παραγωγικές και οικονομικές δραστηριότητες, κοινά πολιτιστικά-πολιτισμικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά και κοινές πλουτοπαραγωγικές πηγές, όπως είναι ο ποταμός Άρδας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τις εντός του δήμου αποστάσεις, προκειμένου να είναι δυνατή η καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών σε θέματα καθημερινότητας και παροχής υπηρεσιών.
Μόνο τότε ο νέος δήμος που θα προκύψει, βασικό κομμάτι του οποίου θα είναι ο σημερινός δήμος Τριγώνου, έχοντας αυξημένες αρμοδιότητες και πόρους, όπως υπόσχεται το σχέδιο νόμου, θα μπορέσει να αποτελέσει μια ισχυρή μονάδα τοπικής ανάπτυξης, εκπονώντας και υλοποιώντας ένα σχέδιο που θα δώσει ώθηση στην περιοχή, θα αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις και θα παρέχει βελτιωμένες και ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες, υλοποιώντας τον αναπτυξιακό και κοινωνικό του ρόλο


Συντάκτης news 23 Απριλίου, 2010 11:11

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV