Εκπαιδευτικό ταξίδι σπουδαστών του Α.Λ.Π. στις Βρυξέλλες

Συντάκτης Νewsroom 1 Μαρτίου, 2010 19:04
Με απόλυτη επιτυχία και ξεπερνώντας κάθε προσδοκία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες το εκπαιδευτικό ταξίδι της ομάδας των σπουδαστών του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δήμου Φερών, οι οποίοι ήταν επίσημοι προσκεκλημένοι του Έλληνα Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Ιωάννη Τσουκαλά, από 23 έως 26 Φεβρουαρίου.

Την ομάδα συνόδευαν ο Δήμαρχος Φερών κ. Γεώργιος Ούστογλου, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ. Νικόλαος Γκότσης και οι υπεύθυνες διοργάνωσης του Α.Λ.Π. κ. κ. Ελένη Βουγιούκαλου και Μαριάννα Καδόγλου. Στο γκρουπ συμμετείχαν επίσης άτομα από τα Χανιά της Κρήτης και την Χίο.

Στη διάρκεια της 4ήμερης επίσκεψης τους είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο χώρο του Ευρωκοινοβουλίου, να παρακολουθήσουν τμήμα της συνεδρίασης της ολομέλειας του, της οποίας εκείνη την ώρα προέδρευε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής κ. Σταύρος Λαμπρινίδης, και να βιώσουν την εμπειρία ενός πρωτόγνωρου πολιτισμένου επίπεδου λειτουργίας του, το οποίο πρέπει να αποτελέσει καλή πρακτική προς μίμηση από όλους μας παντού και πάντα..


Στο χώρο επίσης του Ευρωκοινοβουλίου και σε ειδική αίθουσα, μίλησαν στο γκρουπ οι Έλληνες Ευρωβουλευτές, κ.κ. Γιώργος Παπαμστάκος, Σπύρος Δανέλης, και ο Γερμανός Ευρωβουλευτής, Ελληνικής καταγωγής, Γιώργος Χατζημαρκάκης, καταθέτοντας ο καθένας τις δικές του απόψεις και θέσεις για τα τεκταινόμενα σήμερα στην χώρα μας, πάντα στο ίδιο πολιτισμένο επίπεδο.

Παράλληλα, είχαν επίσης την ευκαιρία να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης των Βρυξελλών, αποκομίζοντας θετικότατες εντυπώσεις, γεγονός που έδωσε σε αρκετούς το έναυσμα να την επισκεφτούν ιδιωτικά στο άμεσο μέλλον.

Όλοι οι συμμετέχοντες στο γκρουπ εντυπωσιάστηκαν από την θερμή, και απλόχερη φιλοξενία, τόσο από τον ίδιο τον κ. Τσουκαλά, τον οποίο χαρακτηρίζει σπάνιο ήθος, ευγένεια, καλοσύνη, απλότητα, αλλά και επιστημονικό κύρος, όσο και όλους τους συνεργάτες του στο γραφείο των Βρυξελλών και ιδιαίτερα της κ. Βάσω Παιάνα η οποία έφερε σχεδόν όλο το βάρος της άψογης κατά κοινή ομολογία διοργάνωσης.

Μπορούμε ως Έλληνες να είμαστε υπερήφανοι, που άνθρωποι όπως ο κ. Ιωάννης Τσουκαλάς, μας εκπροσωπούν σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο, και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για την χώρα μας.

Το ταξίδι αυτό στο κέντρο λήψης των αποφάσεων της Ε.Ε., μέλος της οποίας ως χώρα αποτελούμε, ήταν κάτι παραπάνω από εποικοδομητικό, καθώς -όπως συμβαίνει άλλωστε σε κάθε ταξίδι βγαίνοντας από την εσωστρέφεια μας- κατανοούμε καλύτερα τόσο το εσωτερικό όσο και το παγκόσμιο περιβάλλον, με ότι αυτό συνεπάγεται για την προσωπική αλλά και την κοινή πορεία μας ως Έλληνες και πολίτες της Ε.Ε..

Το γεγονός αυτό επιβάλλει την επανάληψη του με ευρύτερη συμμετοχή, κάτι για το οποίο ο Δήμαρχος Φερών δεσμεύτηκε να επιδιώξει.

Αξίζει  αναφοράς, ότι ο κ. Τσουκαλάς στην ομιλία του, επεσήμανε ότι το γκρουπ των σπουδαστών του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δήμου Φερών, ήταν από τα καλύτερα που είχε την ευκαιρία να υποδεχθεί έως σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Τέλος, και κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσε προς τιμήν του γκρουπ ο κ. Τσουκαλάς, ο Δήμαρχος Φερών κ. Γεώργιος Ούστογλου και οι υπεύθυνες διοργάνωσης του Α.Λ.Π. κ.κ. Ελένη Βουγιούκαλου και Μαριάννα Καδόγλου, ευχαρίστησαν τον Ευρωβουλευτή για την φιλοξενία και του προσέφεραν αντίστοιχα δώρα.

Ας σημειωθεί επίσης  ότι οι σπουδαστές στο πέρασμα τους από την Αθήνα για τις Βρυξέλλες επισκέφτηκαν συνοδεία ξεναγού το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ακρόπολης.

Για το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Δήμου Φερών,

Ελένη Βουγιούκαλου

Τηλ. κιν. 6932414063


Συντάκτης Νewsroom 1 Μαρτίου, 2010 19:04

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV