«ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ»«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ»

Συντάκτης Νewsroom 1 Μαρτίου, 2010 19:08

Στην  Αλεξανδρούπολη μας, πόλη προικισμένη από τη φύση, την ιστορία και τη γεωγραφία της, γινόμαστε όλοι μάρτυρες μιας φθίνουσας πορείας.

Μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο, όλοι οι όροι που διαμορφώνουν την ποιότητα της ζωής μας, δυστυχώς, υποβαθμίζονται. Και το χειρότερο: η φυσιογνωμία της Αλεξανδρούπολης μας, αλλοιώνεται.


Είναι ώρα, απέναντι σε αυτή την υποβάθμιση, να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να κινητοποιηθούμε έτσι ώστε να διαφυλάξουμε για μας και τα παιδιά μας το αυτονόητο δικαίωμά μας: Το δικαίωμα να ζούμε με όρους ποιότητας ζωής.

Η «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ» είναι μια Πρωτοβουλία για την Πρόοδο και τον Πολιτισμό της Αλεξανδρούπολης. Ένας σύλλογος που γεννήθηκε μέσα από την αγωνία όλων όσων ζουν και αγαπούν την Αλεξανδρούπολη και τους οικισμούς της και ως ενεργοί πολίτες, θέλουν να βοηθήσουν με προτάσεις και επισημάνσεις, για να πάει αυτός ο τόπος μπροστά!

Στην πρωτοβουλία αυτή, δεν χωρούν διαχωριστικές γραμμές. Τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν θέση. Κόμμα μας είναι η Αλεξανδρούπολη!

Όλοι εμείς, αισθανόμαστε πλήρως το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση, κάθε μέρα που περνά, με τη δική μας συμβολή, η Αλεξανδρούπολη μας να γίνεται πιο όμορφη, πιο καθαρή, πιο ασφαλής, πιο λειτουργική, πιο ανθρώπινη.

Μελέτες, έρευνες, ολοκληρωμένες αναπτυξιακές προτάσεις, πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις, αποτελούν τα μέσα για την υλοποίηση των στόχων μας.

Ζώντας στην πόλη που διαρκώς μεγαλώνει και στους οικισμούς που ζητούν ανάπτυξη και πρόοδο, οφείλουμε να συμμετέχουμε ενεργά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Τίποτα δεν μας χαρίζεται και όπως τελικά διαπιστώνεται, όταν αφήνουμε, άνευ όρων, τη μοίρα μας στα χέρια των άλλων, τα πράγματα συμβαίνουν «για μας, χωρίς εμάς» και δυστυχώς, αρκετές φορές εναντίον μας.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να συσπειρωθούμε και ν’ αντιδράσουμε απέναντι στις πρακτικές που μας ενοχλούν και μας πληγώνουν. Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και μέσω της «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ» να συμμετέχουμε ενεργά στην κοινή προσπάθεια για την πρόοδο του τόπου μας. Ήρθε η ώρα, όλοι μαζί να γίνουμε μια γροθιά και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τις επόμενες γενιές.

Είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας!

Γραφείο Μιαούλη 9, τηλ & FAX 2551088288,

Email: [email protected]

Τ.Κ. 68100 Αλεξανδρούπολη


Συντάκτης Νewsroom 1 Μαρτίου, 2010 19:08

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV