Πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου 23/09/2015

Συντάκτης Ισιδώρα Τριανταφυλλίδου 23 Σεπτεμβρίου, 2015 09:45

Πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου 23/09/2015

Διαβάστε παρακάτω πώς διαμορφώνονται σήμερα 23 Σεπτεμβρίου, τα πρωτοσέλιδα των κυριότερων πολιτικών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Ψάχνει αρχηγό λαβωμένη ΝΔ. Με πρωτοβουλία Μεϊμαράκη ξεκινούν οι διαδικασίες εκλογής από την κομματική βάση.


news paper name

Η εφημερίδα γράφει ότι “Μια ανακοίνωση 40 λέξεων του Ευάγγελου Μεϊμαράκη άνοιξε από χθες το πρωί τον ασκό του Αιόλου στη ΝΔ, η οποία αναζητεί πλέον νέο ηγέτη για να επουλώσει τις πληγές της από τις απανωτές ήττες και να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί σε όλα τα επίπεδα”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Κομμένοι και καμμένοι στη νέα κυβέρνηση. Με σφραγίδα Τσίπρα το υπουργικό σχήμα”.

news paper name

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “Τη σφραγίδα του Αλέξη Τσίπρα φέρει η νέα κυβέρνηση με αρκετές μετακινήσεις αλλά και ορισμένες αποχωρήσεις υπουργών -όπως και την αναβαθμισμένη παρουσία των ΑΝΕΛ. Πρόεδρος της Βουλής θα είναι ο Νίκος Βούτσης”.

ΕΘΝΟΣ: “Ομάδα επικίνδυνων αποστολών. Ο αντιπρόεδρος και τέσσερις υπουργοί στα καυτά μέτωπα”.

news paper name

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “Την ομάδα κρούσης της νέας κυβέρνησης για τα καυτά μέτωπα επέλεξε ο Αλ. Τσίπρας. Ο Γ. Δραγασάκης παρέμεινε αντιπρόεδρος, ενώ στους βασικούς πυλώνες των Οικονομικών και της Οικονομίας τοποθετήθηκαν ο Ευκλ. Τσακαλώτος και ο Γ. Χουλιαράκης για την εφαρμογή των προσαρμογών του Μνημονίου και ο Γ. Σταθάκης. Στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης, επικεφαλής στο Εργασίας ο Γ. Κατρούγκαλος”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “46 σε επικίνδυνες αποστολές. Ορκίζεται σήμερα στις 10:30 πμ η νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα”.

news paper name

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Χωρίς εκπλήξεις η σύνθεση της νέας κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, που ανακοινώθηκε χθες, με εξαίρεση ίσως την τοποθέτηση του Νίκου Φίλη στο υπουργείο Παιδείας. Τα 46 μέλη της καλούνται να εφαρμόσουν αμέσως τη συμφωνία με τους δανειστές και να δρομολογήσουν τα ισοδύναμα του λεγόμενου παράλληλου προγράμματος προκειμένου να ανακουφίσουν τις ασθενέστερες τάξεις”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “‘Άρχισε η μάχη για την ηγεσία της ΝΔ. Μητσοτάκης, πρώτος υποψήφιος”.

news paper name

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “Η κούρσα της διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία άνοιξε και επισήμως χθες με απόφαση του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, μετά την ήττα στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, και με στόχο ο νέος πρόεδρος να εκλεγεί το αργότερο έως την 1η Νοεμβρίου απευθείας από τη βάση του κόμματος”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Ποιοι μπαίνουν στην κούρσα για την προεδρία της ΝΔ. Όλο το παρασκήνιο για τις ραγδαίες εξελίξεις στην κεντροδεξιά”.

news paper name

Η εφημερίδα γράφει ότι “Με μια λιτή ανακοίνωση λίγο πριν από τις 10 χθες το πρωί η ΝΔ γνωστοποίησε ότι εκλέγει νέο πρόεδρο και μάλιστα το ταχύτερο δυνατό. Η απόφαση ελήφθη από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, έπειτα από συνεργασία που είχε το βράδυ της Δευτέρας με το γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Παπαμιμίκο, ενώ η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής θα γίνει στις 15:00 την Πέμπτη”.

ΕΣΤΙΑ: “Η Νέα Δημοκρατία αναζητεί ταυτότητα. Επιτάχυνσις της διαδικασίας εκλογής Προέδρου”.

news paper name

Η εφημερίδα τονίζει ότι “Όσοι πιστεύουν ότι η αλλαγή αρχηγού θα αποδειχθεί αρκετή για την ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας, συντόμως θα διαπιστώσουν ότι πλανώνται. Τα προβλήματα και οι παθογένειες κρύβονται πολύ πιο βαθειά από όσο μπορούν να αναδιφήσουν οι επιφανειακές αναλύσεις, οι οποίες συνήθως έρχονται να δικαιολογήσουν (αλλά όχι και να αιτιολογήσουν) δυσμενή εκλογικά αποτελέσματα”.

Kontranews: “Βάλτε αρχηγό στη ΝΔ τον Χατζηνικολάου. Δεν βαρεθήκατε ακόμη τους άχρηστους, τους άνεργους και τα ψοφίμια;”

news paper name

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Πριν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προλάβει να ανακοίνωση επίσημα την έναρξη των διαδικασιών για τη διαδοχή, οι βαρόνοι, οι οικογένειες και οι παράγοντες της συμφοράς, που θεωρούν τη ΝΔ τσιφλίκι τους, άρχισαν να σκοτώνονται για τη μοιρασιά”.

Η ΑΥΓΗ: “Ούτε ώρα για χάσιμο. Ορκίζεται το πρωί η νέα κυβέρνηση”.

news paper name

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Να κυβερνήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά καλούνται τα μέλη της νέας κυβέρνησης που ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ ο πρωθυπουργός και ορκίζονται το πρωί (10 πμ) ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Συγκέντρωση καταδίκης της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ για μετανάστες και πρόσφυγες. Σήμερα στις 7 μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος”.

news paper name

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “Σήμερα πραγματοποιείται η προγραμματισμένη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Με κεντρικό σύνθημα “Φονιάδες -ληστές -υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές”, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί σήμερα, Τετάρτη, σε συγκέντρωση καταδίκης της αντιμεταναστευτικής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ στις 7 μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος”.


Συντάκτης Ισιδώρα Τριανταφυλλίδου 23 Σεπτεμβρίου, 2015 09:45

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV