Πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου 09/10/2015

Συντάκτης Ισιδώρα Τριανταφυλλίδου 9 Οκτωβρίου, 2015 09:43

Πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου 09/10/2015

Διαβάστε παρακάτω πώς διαμορφώνονται σήμερα 09 Οκτωβρίου τα πρωτοσέλιδα των κυριότερων πολιτικών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Κραχ για συντάξεις και ΕΦΑΠΑΞ»


news paper name

Η εφημερίδα γράφει ότι: «πάνω από 327.000 είναι οι αιτήσεις απονομής κύριων, επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ που βρίσκονται στην αναμονή, με συνέπεια οι δικαιούχοι να περιμένουν χρονικό διάστημα που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνάει ακόμη και τα δύο έτη για να λάβουν τη σύνταξή τους».

ΤΑ ΝΕΑ: «Η κάθοδος των Βορείων»

news paper name

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «επίδειξη δύναμης έκανε χθες το βράδυ στην αθηναϊκή το πρεμιέρα ο –προερχόμενος από τη Θεσσαλονίκη- Απόστολος Τζιτζικώστας, που είναι ο νεότερος υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ».

ΕΘΝΟΣ: «Φαντάσματα 404 οργανισμοί στο Δημόσιο»

news paper name

Η εφημερίδα σημειώνει: «4 χρόνια μετά τη μνημονιακή δέσμευση για απογραφή, αγνοούνται ο αριθμός των εργαζομένων και το ύψος των αποδοχών τους. Πώς με τροπολογίες «βάφτιζαν» για δεκαετίες γενικούς γραμματείς απλούς υπαλλήλους εξασφαλίζοντάς τους εξωφρενικές αμοιβές»

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Μεσοπρόθεσμο-φωτιά»

news paper name

Η εφημερίδα γράφει ότι: «αυτόματες περικοπές περιλαμβάνει το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής που καταρτίζει το οικονομικό επιτελείο με τη συνδρομή των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών τα οποία βρίσκονται στην Αθήνα»

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Κρυφή βόμβα 8 δισ. στο ασφαλιστικό»

news paper name

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «το έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων θα ανέλθει φέτος σε 1,5 δισ. ευρώ και το 2016 σε 1,6 δισ. ευρώ, παρά τα μέτρα που ελήφθησαν ήδη ή θα ληφθούν το επόμενο διάστημα σε εφαρμογή του τρίτου μνημονίου».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Επίδομα θέρμανσης τέλος για 500.000 νοικοκυριά»

news paper name

Η εφημερίδα γράφει ότι: «κατάργηση του επιδόματος για πάνω από το 50% των περσινών δικαιούχων με επιβολή αυστηρότερων προϋποθέσεων. Πλήρης κατάργηση του επιδόματος με ταυτόχρονη μείωση του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης»

ΕΣΤΙΑ: «Ανεξέλεγκτη η διαφθορά»

news paper name

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «κατά τη διάρκεια δημοσίας συζητήσεως σε κεντρικό βιβλιοπωλείο των Αθηνών, ο Γενικός Επιθεωρητής της Δημόσιας Διοικήσεως, Λέανδρος Ρακιντζής, προέβη σε μια μάλλον απλουστευτική προσέγγιση του ζητήματος του δημοσίου χρέους, σε συνδυασμό με τη διαφθορά».

KONTRA NEWS: «Κόψτε γρήγορα το χρέος της Ελλάδας»

news paper name

Η εφημερίδα γράφει ότι «η αυστηρή προειδοποίηση των Αμερικανών μέσω της Κριστίν Λαγκάρντ για το ελληνικό δημόσιο χρέος, επιταχύνει τις εξελίξεις αναγκάζοντας το ιερατείο των Βρυξελλών να αναλάβει πρωτοβουλίες».

Η ΑΥΓΗ: «Υβρις- Αστυνομικός κλωτσάει πρόσφυγες στη Μυτιλήνη»

news paper name

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «κλωτσιά στο στομάχι του πολιτισμού, της δημοκρατίας, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Ένα ντροπιαστικό χτύπημα που προσβάλλει τα εκατομμύρια των Ελλήνων που από το υστέρημά τους στέκονται μήνες τώρα στο πλευρό των προσφύγων».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Μαζική συμμετοχή λαού και νεολαίας στο «άνοιγμα» του Φεστιβάλ της ΚΝΕ»

news paper name

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «από την πρώτη μέρα, η προσέλευση της νεολαίας αλλά και ανθρώπων κάθε ηλικίας ήταν μαζική από κάθε γωνιά της Αττικής. Όλα τα στέκια, οι σκηνές, οι χώροι συζήτησης γέμισαν από κόσμο».


Συντάκτης Ισιδώρα Τριανταφυλλίδου 9 Οκτωβρίου, 2015 09:43

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV