Πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου 08/09/2015

Συντάκτης Ισιδώρα Τριανταφυλλίδου 8 Σεπτεμβρίου, 2015 09:45

Πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου 08/09/2015

Διαβάστε παρακάτω πώς διαμορφώνονται σήμερα 8 Σεπτεμβρίου, τα πρωτοσέλιδα των κυριότερων πολιτικών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Γόρδιος δεσμός για την Ελλάδα”.


news paper name

Η εφημερίδα γράφει ότι “σε κατάσταση “πολιορκίας” βρέθηκε και χθες η Μυτιλήνη, με τους μετανάστες να κλείνουν δρόμους και να βάζουν φωτιές σε λάστιχα αυτοκινήτων και κοντέινερ, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση που παρατηρείται στη διαδικασία ταυτοποίησής τους”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Λύση για το χρέος μόνο με μεγάλο συνασπισμό. Το μήνυμα των Βρυξελλών”.

news paper name

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “το μήνυμα ότι η ευρωζώνη θα διαπραγματευθεί για την απομείωση του δημόσιου χρέους, μετά τις εκλογές, μόνο με κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, έχουν στείλει ευρωπαίοι αξιωματούχοι στα ελληνικά κόμματα”.

ΕΘΝΟΣ: “Οι γυναίκες κρίνουν τον νικητή”.

news paper name

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “μήλον της Έριδος για τα δυο μεγάλα κόμματα θα αποτελέσει το 58,4% των αναποφάσιστων ψηφοφόρων που είναι γυναίκες, καθώς η στάση τους στην κάλπη αναμένεται να κρίνει τον νικητή των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Μαγειρεύοντας κυβερνήσεις. Η εγχώρια διαπλοκή σε αγαστή συνεργασία με κέντρα του εξωτερικού απεργάζεται μετεκλογικά σενάρια”.

news paper name

Σύμφωνα με την εφημερίδα “κατασκευάζοντας συνειδήσεις προετοιμάζουν μετεκλογικές κυβερνήσεις ευρείας συνεργασίας. Η έως χθες αντιπολίτευση από κοινού με εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ προωθούν σενάρια με πρότυπο την παρούσα υπηρεσιακή κυβέρνηση. Υμνούν το έργο της και παροτρύνουν με κάθε τρόπο – βάσει και των δημοσκοπήσεων που αποκλείουν αυτοδυναμία- για ευρύ συνασπισμό, με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ.”

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Ν.Δ.: Πάση θυσία συνεργασίες”.

news paper name

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ” πρόσκληση ευρείας διακομματικής συνεργασίας μετά την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, με αποδέκτη και τον ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Λιγότεροι φόροι, λιγότερο κράτος, περισσότερες επενδύσεις”.

news paper name

Η εφημερίδα γράφει ότι “η επανεκκίνηση της οικονομίας με αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και προσέλκυση επενδύσεων είναι η πρώτη προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας, δηλώνει με συνέντευξή του στον “Ε.Τ.” ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Επισημαίνει ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να έχει διάρκεια τετραετίας, ενώ, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. καταγγέλλει ότι λειτούργησε με μικροκομματική λογική και όχι με γνώμονα το εθνικό συμφέρον”.

ΕΣΤΙΑ: “Στρατηγικός ο ρόλος της Ελλάδος”.

news paper name

Η εφημερίδα τονίζει ότι “για μιαν ακόμη φορά η Ελλάς ευρέθη στο επίκεντρο της γεωπολιτικής διαμάχης, της οποίας μία μόνον από τις εκφάνσεις είναι η κρίσις στην Συρία. Αναδεικνύεται η στρατηγική αξία του ελλαδικού χώρου ως κομβικής περιοχής για τις οδούς των θαλασσίων και εναερίων μεταφορών στην Μεσόγειο”..

Kontranews: “Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ που σας ζητάνε να τους ξαναψηφίσετε 975 δισ. ευρώ έφαγαν μέσα σε 35 χρόνια!”.

news paper name

Σύμφωνα με την εφημερίδα “με περίπου 1 τρισεκατομμύριο ευρώ φέσωσαν τη χώρα, οι λεβέντες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, μέσα σε 35 χρόνια, από το 1975 μέχρι το 2010 που άρχισε η κρίση”.

Η ΑΥΓΗ: “Τσίπρας ή Μεϊμαράκης. Το καθαρό δίλημμα της 20ής Σεπτεμβρίου”.

news paper name

Σύμφωνα με την εφημερίδα “τις δυο ξεκάθαρες επιλογές που έχει μπροστά του κάθε πολίτης οδεύοντας προς την κάλπη περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Το ερώτημα είπε, είναι: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει ή η Ν.Δ., φέρνοντας μαζί της και όλες τις αμαρτίες του παρελθόντος;”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Τα αντιλαϊκά μνημόνια δεν βελτιώνονται. Αντιπαλεύονται με δυνατό ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής”.

news paper name

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “δεσμεύσεις προς τους επιχειρηματικούς ομίλους και αυταπάτες ότι μπορεί τα αντιλαϊκά μνημόνια να βελτιωθούν, πρόσφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τις παρεμβάσεις του στο πλαίσιο της ΔΕΘ”.


Συντάκτης Ισιδώρα Τριανταφυλλίδου 8 Σεπτεμβρίου, 2015 09:45

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV